Ανοιξιάτικα κηπευτικά στο πιάτο

Άρτεμις Τζίτζη 15/04/2019

Τα κλασικά μαγειρέματα της άνοιξης παίρνουν τη νοστιμιά τους από τα φρέσκα, πράσινα κυρίως, κηπευτικά, που κατά παράδοση κάνουν καριέρα αυτήν την εποχή. Σπαράγγια, αγκινάρες, αρακάς, κουκιά, συν τα αρωματικά βότανα -μαϊντανός, μάραθος, άνηθος-, και τα ζιζάνια, όπως η ρόκα.  Αν και εφέτος η άνοιξη έρχεται σε ρυθμούς σαλιγκαριού και η βροχή περισσεύει, τα ανοιξιάτικα λαχανικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές και, όσο να 'ναι, μια διάθεση να μπούμε στην κουζίνα για εδέσματα με πράσινη διάθεση την έχουμε. Οι συνταγές που προτείνω είναι απλούστατες και ταιριάζουν στο σαρακοστιανό πνεύμα της εποχής.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen