Πιάτα με ανοιξιάτικα χόρτα και λαχανικά

Άρτεμις Τζίτζη 26/03/2019

Άνοιξη ίσον χόρτα. Και όχι μόνο τα άγρια, αυτά που παλιά έβγαιναν όλοι να τα μαζέψουν στις εξοχές και που σήμερα πουλάνε και μάλιστα γυναίκες (πολλές φορές και καθαρισμένα) στις λαϊκές αγορές. Είναι και τα καλλιεργημένα χόρτα, που τα ζητάει η εποχή και που καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, γίνονται όλο και πιο ελκυστικά. Ιδιαίτερα ο Μάρτιος, είναι ο μήνας που συνυπάρχουν τα χειμωνιάτικα λαχανικά, για παράδειγμα τα μπρόκολα, τα λάχανα, τα κουνουπίδια, τα πράσα, έχουν ήδη ξεμυτίσει και τα ανοιξιάτικα λαχανικά -για παράδειγμα τα σπαράγγια. Αυτή η μεγάλη ποικιλία λαχανικών, που βάζει στη διάθεσή μας το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης, συν τα λαχανικά που βρίσκονται όλο τον χρόνο στην αγορά, όπως τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, είναι το πιο καλό υλικό για φρέσκα, νόστιμα και ελαφρά πιάτα.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen