Ανοιξιάτικες πίτες

Άρτεμις Τζίτζη 20/03/2019

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή. Τυπικά, το άνοιγμα του φύλλου, η τεχνική του, το πόσο τραγανό είναι, είναι ένα από τα στοιχεία της μαγειρικής μυθολογίας, ίσως διότι λίγοι ξέρουν να το φτιάχνουν πλέον, ενώ η γέμιση, που εμφανίζεται σε άπειρες παραλλαγές, προκαλεί τη φαντασία ή ικανοποιεί την ανάγκη μας για comfort food μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.
Βεβαίως, το θέμα του φύλλου έχει λυθεί, αφού υπάρχουν στην αγορά μια ολόκληρη σειρά έτοιμα, καλής ποιότητας φύλλα, που μας λύνουν τα χέρια. Όσον αφορά τη γέμιση, εκτός από τις ιδέες που ακολουθούν, στο αρχείο μας θα βρείτε και πολλές άλλες.
Για ανοιξιάτικες “πράσινες” πίτες ρίξτε μια ματιά εδώ.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen