Συνταγές από τον σεφ Χρήστο Τζιλήρα του εστιατορίου Olive Garden

Άρτεμις Τζίτζη 28/01/2019

Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Υμηττός, Πάρνηθα, η θάλασσα του Σαρωνικού… Όπου και να κοιτάξεις, από το εστιατόριο Οlive Garden στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια, η πανοραμική θέα της Αθήνας και των ιστορικών τοπόσημων της πόλης σου κόβει την ανάσα. Το μενού που προτείνει ο executive chef του ξενοδοχείου Χρήστος Τζιλήρας έχει σαφές ελληνικό πρόσημο και τα πιάτα του δείχνουν την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα, που έχει κατορθώσει και έχει “περάσει” στο διεθνές κοινό του ξενοδοχείου.
Οι συνταγές του περιλαμβάνουν πολλά ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε ενώ αρκετές πρώτες ύλες έρχονται από μικρούς παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται συστηματικά. Στόχος του, άλλωστε, είναι να κάνει τους επισκέπτες του εστιατορίου ν’ αγαπήσουν τις ελληνικές γεύσεις και να μεταφέρουν στην πατρίδα τους μια γαστρονομική εμπειρία με ελληνικά αρώματα. Ο σεφ έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των ξενοδοχείων στα οποία εργάζεται από το 1997, τα τελευταία 13 χρόνια στο ξενοδοχείο Tιτάνια, εκ των οποίων τα 9 ως executive chef.

Στο μενού του εστιατορίου υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές με ψάρι και κρέας, τις οποίες αποδίδει με έναν πιο μοντέρνο τρόπο, διατηρώντας πάντα αναγνωρίσιμη την ελληνικότητα των γεύσεων και χρησιμοποιώντας έξυπνα τις κλασικές ελληνικές τεχνικές. Τα πιάτα που μας προτείνει κινούνται ακριβώς σε αυτήν τη γραμμή, είναι πολύ νόστιμα και με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τον νεωτερισμό.

Οlive Garden, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 2103326260, https://www.facebook.com/OliveGarden, http://www.titania.gr/el/
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen