Από τη φάρμα στο τραπέζι!

Άρτεμις Τζίτζη 05/12/2018

Το «Musique café & More» είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Αθήνα, όπου η φιλοσοφία «farme to table» είναι χειροπιαστή πραγματικότητα. Ό,τι μαγειρεύει η κουζίνα, σε ποσοστό 90% έχει παραχθεί στη φάρμα, που διατηρούν στο χωριό τους, στις Εγγαρές, οι ναξιώτες ιδιοκτήτες Μάκης Μικές και Μάκης Ξενάκης.

Λαχανικά, φρούτα, πατάτες, βότανα, χορταρικά... Ακόμα, εκτρέφουν τα δικά τους χοιρινά, αμνοερίφια και πουλερικά και φυσικά έχουν τα δικά τους αβγά, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας έρχεται από το ορεινό χωριό Κινίδαρος και τα τυριά από τους βοσκούς του νησιού.
Ο σεφ Δημήτρης Βλάχος, έχοντας σαν βασικό πλεονέκτημα όλη αυτήν την καταπληκτική πρώτη ύλη, δημιουργεί μια ολόκληρη σειρά από νόστιμα πιάτα, που πατάνε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με έξυπνες μικρές παρεμβάσεις, που δίνουν μια φρέσκια αίσθηση. Το εστιατόριο ανοίγει από το πρωί, έχει μοντέρνα διακόσμηση -ψηλοτάβανο με τρομερά φωτιστικά-, ό, τι πρέπει για καφέ, για πρωινό, για ποτό με φροντισμένο finger food ή για ένα ποτήρι κρασί με μια παλέτα ναξιώτικων τυριών. Όλα τούτα, με φόντο μια hi tech μπάρα, κοκτέιλς, jazzy μουσικές και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Εμείς, σας προτείνουμε μια σειρά συνταγών, που είναι ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες, που μαζευόμαστε στα σπίτια για κάτι νόστιμο και comfort, που μυρίζει πατρώα εδάφη. Ιδανικά, τα κρεατικά θα έπρεπε να είναι από τη Νάξο. Αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, μας κάνει!

Info: Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, 210 7238900.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen