5 πιάτα από το εστιατόριο Zeen στα Χανιά

Άρτεμις Τζίτζη 10/11/2018

Είναι πραγματική ευχαρίστηση το φαγητό στο εστιατόριο Zeen του ξενοδοχείου Domes Noruz, στα Χανιά. Η μοντέρνα διακόσμηση στη σάλα και η χαλαρή all day διάθεση στον εξωτερικό χώρο με τη γοητευτική θαλασσινή θέα, είναι το ταιριαστό σκηνικό για τα κομψά εδέσματα, που που δημιουργεί ο executive chef Διονύσης Πλιάτσικας. Το μενού συνδυάζει την ελληνικότητα με τη σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη, ενώ η κρητική γαστρονομική άποψη εκφράζεται με χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα και εδέσματα, που εντάσσονται αρμονικά στο σύνολο.

Η πορεία του σεφ γράφεται εδώ και 18 χρόνια στις κουζίνες σπουδαίων ξενοδοχείων της Κρήτης, της Ρόδου, της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής, αλλά και σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη (ο Πλιάτσικας μιλάει 5 γλώσσες), ενώ στο Zeen εργάζεται από την ίδρυση του ξενοδοχείου, το 2016.
Οι συνταγές που μας παραχώρησε ο σεφ χαρακτηρίζονται από τον ευρηματικό έως και τολμηρό συνδυασμό των υλικών, έχουν λεπτή γεύση και μεγάλη νοστιμιά, με τα αρωματικά βότανα και τα αυθεντικά κρητικά προϊόντα να δίνουν τον τόνο.

Στρατή Παντελάκη 5, Αγ. Απόστολοι, Χανιά , Ξενοδοχείο."Domes Noruz", 28215/ 05900, www.zeenrestaurant.com, https://www.facebook.com/zeenrestaurant/
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen