Τα top πιάτα του “Καρνάγιου” στον Άγιο Νικόλαο

Άρτεμις Τζίτζη 12/10/2018

Eίναι πολύ δημοφιλές το εστιατόριο “Καρνάγιο” στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.Το μενού ποντάρει στις τοπικές πρώτες ύλες (τυριά, όσπρια, φρέσκα θαλασσινά και κρέας), ανάμεσά τους και τη ρακή και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της οικογένειας Μαρκάκη (ιδιοκτήτες του εστιατορίου) και καλύπτει μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων, όπως το οφτό αρνί, τα σιουφιχτά μακαρόνια, ο κρασάτος κόκορας, το κουνέλι στιφάδο, ο ροφός με μπάμιες. Αυτό, όμως, που έχει ξεχωρίσει το “Καρνάγιο” στην ευρύτερη περιοχή, είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα με την οποία αποδίδει την κρητική κουζίνα ο σεφ Νίκος Αργυρίου, επικεφαλής της κουζίνας και με 20ετή εμπειρία σε πεντάστερα ξενοδοχεία, συνδυάζοντας με απροσδόκητο τρόπο και σύγχρονο πνεύμα τα προϊόντα της περιοχής.

Αν και τα πιάτα που δημιουργεί κατά κανόνα χαρακτηρίζονται από το μέτρο, κάποιες φορές η κατάσταση “ξεφεύγει", όπως θα διαπιστώσετε από τον “Ζεστό Ντάκο”: ένα μπαρόκ πιάτο που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της υγιεινής, λιτής κριθαροκουλούρας με ντοματούλα και λαδάκι, καθώς ενισχύεται με στάκα, αβγό τηγανητό και τσιγαρίδες! Μια συνειδητή υπερβολή με φανατικό fan club, που τη συνοδεύει με ρακή μέχρι τελικής πτώσεως… Στα συν του εστιατορίου, η θαυμάσια θέα στην πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης και η happy ατμόσφαιρα με τα πολύχρωμα τραπεζοκαθίσματα και την κρητική μουσική στη σωστή ένταση.

Κ. Παλαιολόγου 1, Λίμνη Αγίου Νικολάου, Άγιος Νικόλαος, 2841 025968 https/:/www.facebook.com/lakeofagiosnikolaos




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen