Συνταγές από το εστιατόριο Veneto στο Ρέθυμνο

Άρτεμις Τζίτζη 08/10/2018

Αν και το θέμα μας εδώ είναι τα νόστιμα, καλοφτιαγμένα πιάτα του μενού, κανείς δεν μπορεί να περάσει από το εστιατόριο “Veneto” στο Ρέθυμνο χωρίς να μείνει άφωνος από την ομορφιά του. Σε ένα γραφικό σοκάκι της Παλιάς Πόλης, στεγάζεται σε ένα υπέροχα αναπαλαιωμένο βενετσιάνικο κτίριο του 15ου αιώνα, με καμάρες και αυλίτσες, βοτσαλωτά δάπεδα, ρομαντική ατμόσφαιρα, ωραία στρωμένα τραπέζια και υποβλητικό φωτισμό.

O γνωστος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης (consultant chef) προτείνει πιάτα, που στην πλειοψηφία τους “φωνάζουν” την κρητική τους προέλευση, φέρνουν όμως τη σφραγίδα της σύγχρονης γεύσης με έξυπνες, λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες.Ψυχή του εστιατορίου, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Προκοπάκης, που συμμετέχει δυναμικά στη διαμόρφωση του μενού (signature πιάτα με διαχρονική παρουσία και επιτυχία για 21 ολόκληρα χρόνια, το κατσικάκι με σταμναγκάθι και η κρεατότουρτα), chef de cuisine o άξιος Μιχάλης Τζανιδάκης και δυνατή παρουσία η Λίλα Γκόσκα (με αληθινό ταλέντο στην αρτοποιία). Πριν αφήσουμε το εστιατόριο για να περάσουμε στις συνταγές, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην όμορφη κάβα και στην ενημερωμένη λίστα κρασιών, ανάμεσά τους και κρασιά δικής τους οινοποίησης.

Ρέθυμνο, Παλιά Πόλη, Επιμενίδου 4, τηλ. 28310/56634, https://www.facebook.com/venetohotel/




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen