Ανοιχτές πίτες

Άρτεμις Τζίτζη 21/09/2018

Οι ανοιχτές πίτες ετοιμάζονται πιο γρήγορα από τις σκεπαστές αδελφές τους και αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο μπορεί να είναι έτοιμες, μαζί με το χρόνο για την ετοιμασία της γέμισης, μέσα σε μια ώρα. Σοβαρό πλεονέκτημα είναι και η εμφάνισή τους καθώς φαίνονται τα χρώματα και οι υφές των υλικών. Οι φθινοπωρινές αφίξεις των αχλαδιών και των κυδωνιών, ενώ ακόμα παίζουν τα καλοκαιρινά λαχανικά και τα φρέσκα βότανα, αλλά και το μάζεμά μας στο σπίτι (σχολεία, δουλειά) και ή έστω ελαφριά υποχώρηση της θερμοκρασίας, φέρνουν στο μαγειρικό προσκήνιο και πιο μεστά υλικά όπως τα τυριά και οι ξηροί καρποί, αλλά και τα παχουλά ψάρια όπως ο σολομός.
Με μια τέτοια γοητευτική γκάμα υλικών μπροστά μας, ετοιμάσαμε τις προτάσεις μας - κάποιες γλυκές, κάποιες γλυκάλμυρες, κάποιες αλμυρές- για να τιμήσουμε τον αμφίρροπο και μεταβατικό μήνα Σεπτέμβριο που διανύουμε.




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen