Συνταγές από το εστιατόριο “520” στη Νάξο

Άρτεμις Τζίτζη 26/07/2018

Το εστιατόριο “520”, επάνω στο λιμάνι της Νάξου, είναι ένα ολοκαίνουργιο και πολύ-πολύ όμορφο εστιατόριο με καρδιά από ναξιακά προϊόντα και την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιάννη Στανίτσα στην επιμέλεια του μενού. Στεγάζεται στον όροφο του γνωστού bar 520 στην Παλιά Αγορά την Νάξου, έχει ονειρεμένη θέα στο λιμάνι και ανάλαφρη μοντέρνα διακόσμηση στα λευκά, με τη σφραγίδα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Η ονομασία του μπαρ, όπως και του εστιατορίου, προέρχεται από τον barcode για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, που είναι ο 5 20, και πραγματικά, είναι πάμπολλα τα προϊόντα του νησιού που τόσο το εστιατόριο όσο και το μπαρ ενσωματώνει στα φαγητά και στα κοκτέιλ, που συχνά τα συνοδεύουν.

Ο Βασίλης Ευφραιμίδης

Ο Βασίλης Ευφραιμίδης

Τα πιάτα που προσφέρει το εστιατόριο είναι νόστιμα και καλοφτιαγμένα, συνταιριάζουν αρμονικά τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μικρές φρέσκες παρεμβάσεις και εντάσσουν έξυπνα στη δομή τους χαρακτηριστικά προϊόντα και ιδιοσκευάσματα της Νάξου, όπως το δυσεύρετο ζαμπόνι και τα διάσημα ναξιακά τυριά, ντόπια κρεατικά και λαχανικά. Σημαντική είναι η παρουσία πρωτότυπων και πλούσιων σε αρώματα και γεύση vegetarian και vegan πιάτων, που ίσως να είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του μενού. Chef de cuisine είναι ο Βασίλης Ευφραιμίδης που υποστηρίζει με εξαιρετική τεχνική το συνολικό concept του μενού.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen