Συνταγές από το εστιατόριο Barozzi στη Νάξο

Άρτεμις Τζίτζη 17/07/2018

Από τη στιγμή που θα βρεθείς στην κομψή αυλή με το μεγάλο απαστράπτον μπαρ, αισθάνεσαι πως εδώ μπορείς να παραδοθείς στην απόλαυση του εξαιρετικού φαγητού και της άψογης περιποίησης, αφήνοντας πίσω κάθε έννοια. To Barozzi είναι, από άποψη στιλ και αισθητικής, ένα  εκλεπτυσμένο εστιατόριο, που στεγάζεται σε ένα υπέροχα ανακαινισμένο πετρόκτιστο κτίριο, στην άκρη της παραλίας του Αγίου Γεωργίου.
Η κουζίνα του εστιατορίου αναδεικνύει όμορφα τα διάσημα ναξιώτικα προϊόντα (τυριά, γλυκοπατάτες, κρεατικά) σε νόστιμα πιάτα με σύγχρονη ελληνική ταυτότητα, χωρίς όμως να φοβάται και ορισμένες τολμηρές προσεγγίσεις.

Από αριστερά ο Κωνσταντίνος Στέφου και ο Νίκος Κωστιδάκης

Από αριστερά ο Κωνσταντίνος Στέφου και ο Νίκος Κωστιδάκης

Chef de cuisine είναι ο Νίκος Κωστιδάκης με γερές συνεργασίες στο βιογραφικό του (τον σεφ Μιχάλη  Ντουνέτα, τον οποίο αναγνωρίζει ως μέντορά του και τον σεφ Άρη Τσανακλίδη) και απασχόληση σε εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου. Τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα αναγνωρίζει ως μέντορά του και ο sous chef Κωνσταντίνος Στέφου, ενώ αναγνωρίζει ότι έμαθε πολλά δίπλα στον βραβευμένο σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο. Την ομάδα της κουζίνας συμπληρώνουν ο Γιώργος Καραστέργιος και η Βαλάντια Κανέλλα Πατέλη, και όπως λένε οι ίδιοι “προσπαθούμε να δώσουμε την αγάπη και θετική μας ενέργεια στο concept που ονομάσαμε μόνοι μας «φαγητό από την καρδιά μας».
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen