Οι πιπεριές ταιριάζουν στο καλοκαίρι

Άρτεμις Τζίτζη 03/07/2018

Είναι χάρμα οφθαλμών και μόνο να τις βλέπεις, με όλα αυτά τα δυνατά χρώματα και τη λάμψη τους. Η χαρακτηριστική γεύση τους προσθέτει χαρακτήρα σε όποια συνταγή κι αν τις χρησιμοποιήσουμε ενώ σαν κύριο υλικό, αποδεικνύουν πως στέκονται πολύ καλά, τόσο δίπλα σε κρεατικά όσο και σε ψάρια και θαλασσινά.
Πέρα από τις μαγειρικές τους αρετές, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, αντιοξειδωτικές ουσίες (τα δυνατά χρώματά τους μαρτυρούν την επάρκειά τους σε αυτόν τον τομέα). Η οικογένεια της πιπεριάς (Capsicum) είναι αρκετά πολυμελής και περιλαμβάνει από τις γνωστές μας στρογγυλές γλυκές πιπεριές και τις μοναδικές πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι μια μεγάλη ποικιλία καυτερές πιπεριές σε διάφορα σχήματα, ανάμεσά τους και τη γνωστή στην Ελλάδα καυτερή πράσινη πιπεριά “κέρατο”.
Εδώ, σας προτείνουμε συνταγές με τις γνωστές στρογγυλές γλυκές πιπεριές. Όμως, αν σας αρέσουν τα καυτερά, σε όλες μπορείτε να προσθέσετε όσες καυτερές πιπερίτσες θέλετε, ολόκληρες ή τριμμένες αποξηραμένες (μπούκοβο), χωρίς να επηρεαστεί σε τίποτα η συνταγή, ακόμα και στη γέμιση για τις πιπεριές με κιμά και τραχανά.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen