Μαγειρεύουμε με φρέσκα αρωματικά βότανα

Άρτεμις Τζίτζη 14/06/2019

Ο πιο απλός και εντυπωσιακός τρόπος για να δώσουμε χαρακτήρα και ένταση σ’ ένα πιάτο είναι τα αρωματικά βότανα. Φρέσκα ή ξερά, σε μικρή η πιο μεγάλη ποσότητα, κάνουν πάντα τη διαφορά.
Είναι βασικό να θυμόμαστε, πως η γεύση και κυρίως το άρωμα των αρωματικών βοτάνων είναι πολύ διαφορετικό στη φρέσκια από την αποξηραμένη εκδοχή τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα φαγητά ταιριάζει η μια μορφή και σε ορισμένα η άλλη. Προσωπικά, το μόνο βότανο που θεωρώ ότι διατηρεί ατόφιες, σχεδόν, τις αρετές του αποξηραμένο είναι ο δυόσμος, που αρτύζει υπέροχα μια κολοκυθόπιτα (με κόκκινη κολοκύθα) ή το γιαούρτι σαν σάλτσα σε μικρασιατικά και ποντιακά φαγητά. Ενώ η ξερή ρίγανη, όπως και το θυμάρι, γίνονται κάτι άλλο όταν ξεραίνονται σε σχέση με τη φρέσκια τους εκδοχή που θα ήταν άδικο να υποστηρίξω πως δεν με συναρπάζει: φέτα με ρίγανη, κολοκυθάκια βραστά, μια πρέζα  στο λαδολέμονο για το ψητό ψάρι ή στη φακή σούπα…
Κατά τα λοιπά, είμαι οπαδός των φρέσκων βοτάνων. Το καλοκαίρι, μάλιστα, που κυριολεκτικά οργιάζουν, είναι η πιο καλή στιγμή για να απολαύσουμε τα μοναδικό αρώματά τους. Οι συνταγές που σας προτείνουμε βρίσκονται κάπου στη μέση από πλευράς ευκολίας -και σος μπεαρνέζ υπάρχει και κοτόπουλο Κιέβου υπάρχει και πέστο έχουμε. Αναδεικνύουν, όμως, υπέροχα τα αρωματικά βότανα, και αποδεικνύουν την υπεροχή τους ως άρτυμα.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen