Πολεμήστε τον χιονιά με πέντε σούπες - βάλσαμο

Άρτεμις Τζίτζη 06/02/2020

Πολύ λίγα τρόφιμα είναι αυτά που δεν μπορούν να γίνουν σούπα, αν υπάρχουν τέτοια. Είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σούπας ανάμεσα στα πολλά άλλα: εύπεπτη, εύκολη στο μαγείρεμα, όσο απλή ή σύνθετη τη θέλουμε σε γεύση, θερμαντική ή δροσιστική (να θυμίσουμε ότι υπάρχουν και κρύες σούπες), ένα εντυπωσιακό άνοιγμα σε ένα καλό τραπέζι ή το comfort κύριο πιάτο όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας.  Πολλές σούπες που φτιάχνονται με κρέας ή ψάρι, αποτελούν μια έξοχη λύση για ένα ολοκληρωμένο γεύμα, αφού η σούπα μπορεί να σερβιριστεί στην αρχή ξεχωριστά και το κρεατικό ή το ψάρι στη συνέχεια σαν κύριο πιάτο, μαζί με τα λαχανικά που έβρασαν στο ζωμό. Η συνταγογραφική βεντάλια με τις ελληνικές σούπες, αν προσθέσουμε και τις τοπικές κουζίνες, διαθέτει τόσο πολλές συνταγές, που θα μπορούσαμε να μαγειρεύουμε μια διαφορετική σούπα για κάθε μέρα του χρόνου, ενώ, αν απλώσουμε τα κατσαρολικά μας ώστε να περιλάβουμε και τις σούπες από άλλες εθνικές μαγειρικές κουλτούρες, η γκάμα εκτείνεται σχεδόν στο γευστικό άπειρο…

Updated: 06/02/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/02/16




Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen