Σνακ στο γραφείο

Ντίνα Γκρουμούτη 10/10/2019

Μπορεί να ανήκετε στη -ζηλευτή, είν' αλήθεια- κατηγορία "μήλο, καρότο, μπανάνα" ή στην παραπλήσια "γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φρούτα".  Αντίκρυ σας υπάρχει η κατηγορία "τυρόπιτα ή τοστ από τον κοντινό φούρνο" και η ένα-βήμα-πιο-πέρα "παραγγέλνουμε φαγητό", από σουβλάκι μέχρι κινέζικο. Ανάμεσα στα δύο άκρα, υπάρχουν ενδιαφέρουσες λύσεις -από άποψη είδους, κόστους και θερμιδικής αξίας- για το απαραίτητο σνακ στο γραφείο. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις μας θέλουν μια μικρή προετοιμασία από το σπίτι, που με σωστή οργάνωση δεν θα σας κουράζει, ενώ θα γλιτώνετε χρήματα και θα κερδίζετε γεύση και ποιότητα. 
Για παράδειγμα, το σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο είναι μια λύση χορταστική και υγιεινή. Θα ψήσετε φιλέτα κοτόπουλου για τρεις μέρες και θα τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα ψητά λαχανικά. Οι αραβικές πιτούλες είναι μια καλή λύση για να τυλίξετε τα υλικά σας, καθώς δεν παχαίνουν, όσο το ψωμί. Αν χρησιμοποιήσετε ψωμί, προτιμήστε το φρέσκο, ολικής αλέσεως: δεν έχει τα συντηρητικά του τυποποιημένου και είναι χορταστικό και νόστιμο. Τα αλλαντικά δεν είναι κατ' ανάγκη παχυντικά: κανονικό ζαμπόν από μπούτι ή γαλοπούλα είναι απενοχοποιημένα… Το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κανονικό (π.χ. μια γραβιέρα), φτάνει να μην είναι πολύ. Εναλλακτικά, για να μειώσετε τις θερμίδες, προτιμήστε για γέμιση σαλατικά και τονοσαλάτα, δική σας φυσικά. Η μαγιονέζα αντικαθίσταται με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες σας, μια "πλήρης" σαλάτα σε ταπεράκι είναι από τις καλύτερες λύσεις. Μπορεί να περιέχει κοτόπουλο, τόνο, σολομό, όσπρια, τυρί ή ό,τι άλλο σκεφτείτε μαζί με τα λαχανικά. 
Αν, τώρα, δεν κάνετε χωρίς τυρόπιτα, φτιάξτε μια εύκολη, που θα σας συντροφέψει νόστιμα και… όσο παχυντικά θέλετε, για τρεις-τέσσερις μέρες. Πάντως, θα έχει υλικά που γνωρίζετε, χωρίς περιττά λίπη.
Συνταγές
Αρχείο προτάσεων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen