Follow us

Σαγανάκι με σαχάνι Κωσταρέλου

Η τελευταία δημιουργία του γνωστού τυροκομείου είναι ένας γρήγορος, νόστιμος μεζές για όλες τις ώρες…

Σαγανάκι με σαχάνι Κωσταρέλου

Βρέθηκα πρόσφατα στον Κωσταρέλο στο Κολωνάκι, ένα όμορφο μαγαζί, που διαθέτει και χώρο, όπου μπορεί κανείς να καθίσει και να απολαύσει σνακ επιλέγοντας από τα δικά του προϊόντα.
Δοκίμασα το νέο τους τυρί, που ονομάζεται σαχάνι. Μου άρεσε πολύ, γιατί ενώ είναι ένα τυρί που καταναλώνεται ψημένο, διαφέρει αρκετά από τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι είναι πιο ελαφρύ, δεν είναι πολύ αλμυρό και δεν έχει την έντονα μαστιχωτή υφή, που συνηθίζουν να έχουν τα τυριά που προορίζονται για ψήσιμο.
Μάθαμε ότι πρόκειται για ένα χειροποίητο, παραδοσιακό τυρί, που φτιάχνεται από φρέσκο, αιγοπρόβειο γάλα εξαιρετικής ποιότητας. Προσφέρεται σε μικρό κεφαλάκι, κλεισμένο σε αεροστεγή συσκευασία, που διατηρεί αναλλοίωτο το περιεχόμενό της για καιρό. Έχει βελούδινη υφή, σχετικά μαστιχωτή δομή και βουτυρένια γεύση, ενώ παράλληλα είναι ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία.

Σαγανάκι με σαχάνι Κωσταρέλου

Το καλό είναι ότι μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: ο πρώτος είναι κομμένο σε ροδέλες των δύο εκατοστών και ψημένο για λίγα λεπτά σε δυνατό γκριλ ή σχάρα ή τηγάνι (και το σχαροτήγανο είναι πολύ καλό γι’ αυτή την περίπτωση) και σερβιρισμένο με λίγες σταγόνες λεμονιού. Μπορεί, όμως, να προστεθεί ψημένο και σε πράσινες σαλάτες ή σε σάντουιτς μαζί με μαρμελάδες φρούτων ή τσάτνεϊ λαχανικών, που μπορούμε να επιλέξουμε επίσης από τα ράφια των καταστημάτων Κωσταρέλος. Επειδή δεν είναι πολύ αλμυρό, μπορούμε να το καταναλώσουμε και στο πρωινό μας, βάζοντάς το ψημένο πάνω σε φέτες ψωμιού και περιχύνοντάς το με μέλι και σουσάμι.

Την ίδια ημέρα δοκίμασα και τα νέα σάντουιτς, που μπήκαν πρόσφατα στις προτάσεις του καταλόγου, με βάση το άλειμμα της μαλακής τους φέτας Κωσταρέλου και εκλεκτά υλικά από το παντοπωλείο τους.

Κωσταρέλος Κολωνάκι

Με οικογενειακή παράδοση ογδόντα ετών, οι τυροκόμοι της τρίτης γενιάς Κωσταρέλου αναζητούν διαρκώς νέες γευστικές εμπειρίες. Στο πλήρως εξοπλισμένο τυροκομείο τους, στο Μαρκόπουλο, συνεχίζουν να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές μεθόδους.

Το σαχάνι και τα υπόλοιπα προϊόντα του τυροκομείου Κωσταρέλος τα βρίσκουμε στο δίκτυο των καταστημάτων του σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Παλλήνη, Βριλήσσια, Κολωνάκι.

Δίκτυο καταστημάτων
Αθήνα - Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32
Βριλήσσια, Λεωφ. Πεντέλης 46
Παλλήνη, Λ. Μαραθώνος 96
Μαρκόπουλο, (Τυροκομείο και Πρατήριο) 26ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου
Μαρκόπουλο Α’, Παπακωνσταντίνου 16
Μαρκόπουλο Β’, Κεντρική πλατεία Μαρκόπουλου
Πόρτο Ράφτη, Λ. Γρέγου 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22990 41210, www.kostarelos.gr

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.