Ό,τι και να σας θυμίζει το όνομα, το τυρί πρέπει να το δοκιμάσετε. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα και παραμένει ένα διάστημα σε οινολάσπες, που του δίνουν μια ευχάριστη οξύτητα και αρώματα κρασιού. Έχει ωραία, ημίσκληρη υφή και αφήνει βουτυράτη επίγευση.
Το “Ζωζεφίνος” των αδελφών Βακόνδιου είναι η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα της Σύρου και παρασκευάζει μια μεγάλη γκάμα τυριών, μεταξύ των οποίων το ΠΟΠ Σαν Μιχάλη, γραβιέρα, εξαιρετικό ανθότυρο και τα διάσημα “γρονθοτυράκια” σε διάφορες εκδοχές, αλλά και πολύ καλό γιαούρτι.
Για σημεία πώλησης πληροφορίες στο τηλ. 2281 075454.
Ν.Γ.