Στο τραπέζι των γευστικών δοκιμών του αθηνόραμα Umami έρχονται σχεδόν καθημερινά πολλά προϊόντα όπως στην περίπτωσή μας η φέτα, η γραβιέρα και το κασέρι σε φέτες της νέας σειράς παραδοσιακών τυριών της ΔΕΛΤΑ.
Πρόκειται για τη νέα σειρά τυριών που παράγονται από το τυροκομείο της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα της Θεσσαλίας, μια περιοχή γνωστή για την τυροκομική της παράδοση και την εξαιρετική ποιότητα ιδίως της φέτας και του κασεριού.
Δοκιμάσαμε τη συσκευασμένη φέτα, που μας άρεσε για την ισορροπημένα όξινη και ευχάριστα αλμυρή της γεύση, τη συσκευασμένη γραβιέρα, που βρήκαμε αρκετά φρέσκια, με όξινα χαρακτηριστικά και μια αλμύρα που της πάει και το συσκευασμένο κασέρι σε φέτες, που κρίναμε όλοι πιο γευστικό από τα αντίστοιχα που έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε σε αυτή την κατηγορία των τυποποιημένων τυριών.
Μερικές ακόμη πληροφορίες
Μάθαμε ότι όλη η σειρά παράγεται στο τυροκομείο της Ελασσόνας από ντόπιους τυροκόμους, που δουλεύουν αυθεντικές συνταγές με 100% ελληνικό, φρέσκο γάλα. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι η φέτα της ΔΕΛΤΑ έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία φέτα με τη διάκριση Crystal Award από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi, International Taste & Quality Institute), όπου για τρία συνεχόμενα χρόνια λαμβάνει 3 Χρυσά Αστέρια, ενώ το κασέρι της ΔΕΛΤΑ έχει διακριθεί αντίστοιχα για δύο χρονιές.
Στην ίδια σειρά υπάρχει και ανθότυρο, κεφαλογραβιέρα και κεφαλοτύρι και όλα τα προϊόντα μπορεί κανείς να τα αναζητήσει και στο ψυγείο των συσκευασμένων τυριών, αλλά και στον πάγκο κοπής τυριών. Θα αναγνωρίσετε τις συσκευασίες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ από τη χαρακτηριστική πατροπαράδοτη «αμφίεση», αφού το εικαστικό τους έχει ανδρικές και γυναικείες φιγούρες ντυμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες.