Follow us

Δοκιμάσαμε γραβιέρα με κάνναβη!

Γραβιέρες με ιδιαίτερες προσμείξεις, όπως μαύρη τρούφα, κάρι, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα έφτασαν στο τραπέζι των γευστικών δοκιμών του αθηνόραμα Umami…

Δοκιμάσαμε γραβιέρα με κάνναβη!

Το νέο προϊόν του Tseligas Delicatessen, η γραβιέρα με σπόρους κάνναβης, ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε μια σειρά από ξεχωριστές γραβιέρες με την ετικέτα «Τσίλιγκο», που παράγονται σε συνεργασία με ένα τυροκομείο στην ορεινή Αργολίδα. Δοκιμάσαμε γραβιέρα με καπνιστή πάπρικα, με μπούκοβο, με θυμάρι και πιπέρι, αλλά και με μαύρη τρούφα, με κάρυ και με κουρκουμά.

Δοκιμάσαμε γραβιέρα με κάνναβη!

Όλες, έχουν το ίδιο τυρί ως βάση, μια γραβιέρα από 90% πρόβειο και 10% κατσικίσιο γάλα από ζώα της ορεινής Αργολίδας, όπου βρίσκεται και το τυροκομείο. Η γραβιέρα στη συνέχεια ωριμάζει για 6-7 μήνες και είναι διαθέσιμη είτε σκέτη, είτε με 8 διαφορετικές προσμείξεις μπαχαρικών ή αρωματικών φυτών, ενώ υπάρχει και σκέτη πιο πικάντικη, ωρίμανσης που φτάνει τους 12 μήνες.

Γραβιέρα με θυμάρι και πιπέρι

Ξεχωρίσαμε εκείνη με το θυμάρι και το πιπέρι για την έντονη αίσθηση, κυρίως του θυμαριού, εκείνη με το μπούκοβο που είχε διακριτικό το μπαχαρικό και μια σχετικά ελαφριά κάψα στο τελείωμα, ενώ μας άρεσαν και αυτές με τον κουρκουμά και με το κάρυ, για τα διακριτά τους μπαχαρικά. Καλή ισορροπία μεταξύ τυριού και πρόσθετης γεύσης είχε και αυτή με την τρούφα, ενώ η εκδοχή με την πάπρικα ήταν πιο ήπια. Η κάνναβη είναι σχεδόν ουδέτερη γευστικά, ωστόσο συνολικά το τυρί έχει ελαφρώς πικάντικη και αλμυρή γεύση. Υπάρχει, ακόμα, και μία με τρία διαφορετικά πιπέρια (τρικολόρ).

Γραβιέρα με μπούκοβο

Το Tseligas Delicatessen είναι ένα παντοπωλείο που βρίσκεται στο Κερατσίνι από το 1982, με περισσότερη ειδίκευση στα τυριά και στα αλλαντικά, ενώ διαθέτει και μια σειρά από προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Πριν από τρία περίπου χρόνια ξεκίνησαν να παράγουν τις συγκεκριμένες γραβιέρες, σε συνεργασία με ένα τυροκομείο στην ορεινή Αργολίδα.

Έτσι, ξεκίνησε η σειρά «Τσίλιγκο», με τελευταίο της προϊόν τη γραβιέρα με σπόρους κάνναβης, που κυκλοφόρησε στο εμπόριο πριν περίπου τρεις μήνες. Πλέον, τα προϊόντα αυτά, εκτός από το φυσικό κατάστημα στο Κερατσίνι, μπορούμε να τα βρούμε και από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα στο http://www.tseligas-delicatessen.com/ καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συνεργάζονται με τον Μιράν (κέντρο Αθήνας και Ρέντη), καθώς και με τον Οννίκ (Ρέντη).

Περισσότερες πληροφορίες και στο http://www.tseligas.com/

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.