Εσείς τί χρειάζεστε για να γίνει η εβδομάδα σας καλύτερη;
Στο Provence Deli πιστεύουν πως μια επιπλέον δόση επικοινωνίας και γευστικής απόλαυσης αρκεί.
Την extra αυτή δόση φιλοδοξούν να μας προσφέρουν κάθε Τετάρτη του Ιουνίου και του Ιουλίου στον κήπο τους, ξεκινώντας από την Τετάρτη 19 Ιουνίου.
Σε μια εβδομάδα γεμάτη από υποχρεώσεις και πιεστικούς ρυθμούς, ένα απόγευμα με φίλους που θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε υψηλής ποιότητας artisanal τυριά και να τα συνδυάσουμε με δροσερά αρωματικά κρασιά θα την κάνει σίγουρα πιο όμορφη.
Την Τετάρτη το απόγευμα κάντε παύση, ελάτε στον κήπο του Provence να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το μεγάλο τραπέζι, να γευτούμε τυριά από κάθε γωνιά της Ευρώπης, να ταξιδέψουμε, να μοιραστούμε, να ανταλλάξουμε βλέμματα ζεστά, να δούμε πρόσωπα χαμογελαστά.
Η επίγευση θα μας συντροφεύει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου με την συμμετοχή της εταιρείας ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ και η λίστα των κρασιών είναι:
CHATEAU ROUBINE La vie en rose BRUT Rose Sparkling 2018
Μαντίνεια, Κτήμα Μποσινάκη
Ροές Chardonnay, Κτήμα Oinotropai 2017
NOVITA, Κλήμα Γράμψα 2018
DOMAINE WEINBACH, Riesling Cuvee Theo 2017
CHATEAU ROUBINE Lion and Dragon Cru Classe 2017
Και φυσικά οι πρωταγωνιστές στο Provence Deli, τα σπάνια και εκλεκτά τυριά που θα συμπληρώσουν την γευσιγνωσία, θα είναι επιλογές από τα εξής:
Valencay, μικρό, σε σχήμα πυραμίδας, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, καλυμμένο με στάχτη. Αρώματα κρέμας, βουτύρου και βελούδινες οξύτητες.
Crottin Fleurie, απαλό με προσιτά αρώματα στην αρχή της ωρίμανσης του, πλούσιο σώμα με νότες οξύτητας όσο ωριμάζει. Παράγεται από κατσικίσιο γάλα της περιοχής Indre στο Centre της Γαλλίας, περιοχή που φημίζεται για το εξαιρετικής ποιότητας κατσικίσιο γάλα.
Saint Maure, από τα πιο δημοφιλή κατσικίσια τυριά, προερχόμενο από την ομώνυμη κωμόπολη. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο γάλα της περιοχής που ωριμάζει από 10 έως 40 ημέρες και εν συνεχεία καλύπτεται από στάχτη.
Banon Traditionelle, προερχόμενο από τον τοπικό συνεταιρισμό της Προβηγκίας είναι ένα υπέροχο μαλακό κατσικίσιο τυρί με φυτικά αρώματα που δανείζεται από την συνύπαρξή του με το φύλλο καστανιάς.
Petit Basque, από 100% πρόβειο απαστερίωτο γάλα της φυλής Basco Bearnaise, ωριμάζει για 3 μήνες και είναι σκληρό στην υφή. Η γεύση του διακρίνεται από τις ήπιες οξύτητες, με νότες καρυδιού και ευδιάκριτα αρώματα κρέμας και φρυγανιάς.
Ossau Iraty, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ένα τυρί όπου στον πλέον αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό World cheese Awards έχει διακριθεί δυο φορές ως το καλύτερο τυρί του κόσμου! Διαθέτει μια ιδιαίτερα ισορροπημένη και μακρά επιγευση.
Pecorino di Pienza, αν και pecorino, μικρή σχέση έχει με τα υπόλοιπα της Ιταλίας. Δεν έχει πικάντικες νότες και οξύτητες από αλάτι, αλλά αρώματα κρέμας, βουτύρου και βελούδινες οξύτητες.
Caciottona al Fieno, αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα από τα βοσκοτόπια του Valdobiadene, ωριμάζει μαζί με χόρτα και βότανα της περιοχής που του δίνουν αρώματα γης και πράσινων φρέσκων μυρωδικών.
Pecorino di Farindola, εξαιρετικά σπάνιο pecorino με γάλα πρόβειο από την υπό εξαφάνιση φυλή προβάτου Pagliaroli Appenninica και παραγωγή λίγων κτηνοτρόφων από το ομώνυμο χωριό και την γύρω περιοχή της Πεσκάρα. Ρουστίκ αρώματα που του χαρίζει η ζωική πυτιά.
Vezzena di Malga, προερχόμενο από τις αλπικές περιοχές της Ιταλίας και με επιρροές στον τρόπο τυροκόμησης από την Ελβετία. Διαθέτει αρώματα από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ενώ βγάζει νότες από ντομάτα που σπανίως συναντάμε στην γευστική παλέτα των τυριών.
Ώρα έναρξης: 18.30
Ώρα λήξης: 21.30
Τιμή κατ’ άτομο: 29€ + ΦΠΑ
Απαραίτητη επικοινωνία. Τ. 210 8981435 Ε. contact@provence.gr