Follow us

Bliss point: γραβιέρα σε… σημείο ευδαιμονίας

Πρόκειται για μια κρητική παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς, με γεύση μεστή και σύνθετη, πλούσια υφή και μια απολαυστική επίγευση…

Bliss point: γραβιέρα σε… σημείο ευδαιμονίας

Η πρώτη ματιά δεν σε προϊδεάζει γα το περιεχόμενο. Ένα κεφαλάκι τυριού ντυμένο στα μαύρα, με κομψό λογότυπο και την “ανορθόδοξη” ονομασία Bliss Point -το “σημείο ευδαιμονίας”, σε ελεύθερη απόδοση. Η δοκιμή αλλάζει την εικόνα. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, παραδοσιακό τυρί, μια κρητική γραβιέρα παλαιωμένη, με ευχάριστα αρώματα γάλακτος, γεύση μεστή και σύνθετη, πλούσια υφή και μια απολαυστική επίγευση. Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει τελευταία.

Bliss point: γραβιέρα σε… σημείο ευδαιμονίας

Παράγεται στο εκσυγχρονισμένο τυροκομείο της οικογένειας Στειακάκη, ένα τυροκομείο με ιστορία από το 1952, στην τρίτη γενιά σήμερα. Τυροκομείται κατά κύριο λόγο από πρόβειο γάλα, με μια προσθήκη 5% κατσικίσιου, από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή Μεσσαράς Ηρακλείου. Παλαιώνεται για τουλάχιστον 12 μήνες με την ιδιαίτερη αυτή μέθοδο ωρίμανσης, που σε συνδυασμό με την ξεχωριστή πρώτη ύλη, χαρίζει στο τυρί τη σύνθετη και πλούσια γεύση του. Σκέτη, εκτός ψυγείου, συνδυάζεται ιδανικά με ένα μεστό χωριάτικο ψωμί με προζύμι και, πιο ξεχωριστά, με λίγο μέλι θυμαρίσιο.
Με βάση τη γραβιέρα Στειακάκη, στην ίδια σειρά κυκλοφορεί η γραβιέρα με θυμάρι, η γραβιέρα με θρούμπι, με 4 πιπέρια και δυο τυριά ωριμασμένα σε οινολάσπες, ο ξηρός ανθότυρος (κρασότυρος) και η κρασογραβιέρα.

Αναζητώντας την προέλευση του brand Bliss Point, συναντώ μια ομάδα, που συγκεντρώνει παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα, ταξιδεύοντας και ψάχνοντας παραγωγούς με μεράκι και γνώση. Aνήκει στους Orizontes, μια εταιρεία ανάπτυξης πρωτοπόρων brands, με έδρα στη Χαλκιδική, που δημιούργησαν πέντε φίλοι πριν λίγα χρόνια. Στόχος τους, το όνομα Bliss Point να γίνει μια ελληνική μάρκα, που θα γνωρίσει σε Ελλάδα και εξωτερικό ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Στην Αθήνα θα την βρείτε στα s/m Θανόπουλος και σε ορισμένα Σκλαβενίτης, στο Yoleni’s (Κολωνάκι), στο παντοπωλείο Πεντελικόν (Βριλήσσια), στο Deli&Fresh (Κολωνάκι), στου Χαλκιαδάκη. Επίσης, σε αρκετά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, στον Βόλο και στην Κρήτη.
Θα σας την σερβίρουν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (όπως το Hyatt Regency και το Makedonia Palace), της Χαλκιδικής (Sani Resort, Danai), σε επιλεγμένα εστιατόρια και wine bars.

(Για όλα τα σημεία διάθεσης μπείτε στο https://www.blisspoint.gr/en/bliss-spots-2/)

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.