Λαδοτύρι Μυτιλήνης σε βάζο

Τα ποιοτικά προϊόντα της Kalypso από τη Λέσβο

Ντίνα Γκρουμούτη 11/09/2017

Σε τραβάει αρχικά η κομψή και πρακτική συσκευασία του: στο γυάλινο βαζάκι βλέπεις τα κομμάτια του τυριού να πλέουν σε εξ. παρθένο ελαιόλαδο μαζί με ολόκληρους κόκκους πιπεριών, έτοιμα για σερβίρισμα…

Η Kalypso -Natural products of Lesvos δημιουργήθηκε το 2015 από μια ομάδα νέων επαγγελματιών, που μεγάλωσαν και κατοικούν στο νησί, με σκοπό να συσκευάζει και να διαθέτει σε Ελλάδα και εξωτερικό τα καλύτερα και πιο ονομαστά προϊόντα της Λέσβου. Προϊόντα μικρής παραγωγής, επιλεγμένα για την ποιότητα και τη γεύση τους, που παράγονται ακόμα και σήμερα με παραδοσιακό τρόπο.

Ένα από αυτά είναι το λαδοτύρι Μυτιλήνης, ένα τυρί Π.Ο.Π. που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα στον Μεσότοπο και διατηρείται σε ελαιόλαδο. Πρόκειται για ενα εμβληματικό προϊόν του  νησιού. Με αυτή τη συσκευασία βρίσκεται στο "φυσικό" του περιβάλλον και μπορεί να υπάρχει στο ψυγείο μας για άμεση χρήση. Είναι σκληρής υφής, με μεστή, νόστιμη γεύση και με ήπιο αλάτισμα.


Η γκάμα προϊόντων της Kalypso περιλαμβάνει μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, ελιές, βότανα, σάλτσες, φυσικό αλάτι. Ξεχωρίζουμε για την πρωτοτυπία τους τις μαρμελάδες καρπούζι και πράσινη ελιά με πορτοκάλι, τη μαρμελάδα σύκο, τα γλυκά του κουταλιού κολοκύθι, σταφύλι και τραντάφυλλο. Τις πράσινες ελιές Μυτιλήνης με φρέσκο λεμόνι και δεντρολίβανο και τη σάλτσα ντομάτας μικρής παραγωγής, με βασιλικό και ρίγανη.

Τ απροϊόντα της Kalypso εξάγονται σε Αγγλία, Βέλγιο, Ολλαμδία και Κύπρο. Στην Αθήνα, το λαδοτύρι βρίσκουμε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Αριστείδου 1 κέντρο), στο παντοπωλείο Polky (M.Χατζηκυριάκου 156) στον Πειραιά και σε άλλα καταστήματα. Στο site τους θα βρείτε και ηλεκτρονικό κατάστημα.

http://www.e-kalypso.gr/

Γράψε την άποψή σου
Τυρί

Ελληνικά τυριά

Επιλέξτε τυρί...

Ξένα τυριά

Επιλέξτε τυρί...

Πρώτη ύλη βάσης

Υφή

Αναζήτηση Τυριού

Αναζητήστε τυρία από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος