Follow us

80 χρόνια τυροκομείο Κωσταρέλου

Με μακρά παράδοση στην τυροκόμηση από το 1937, η οικογένεια Κωσταρέλου διαθέτει πλέον σε επτά καταστήματα τα τυροκομικά της και επιλεγμένα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς…

80 χρόνια τυροκομείο Κωσταρέλου

Περίπου δύο χρόνια πριν, άνοιξε στο Κολωνάκι το νεότερο από τα καταστήματα του τυροκομείου Κωσταρέλου και το πιο ιδιαίτερο. Εδώ, εκτός από το ότι έχει κανείς τη δυνατότητα να προμηθευτεί τα εκλεκτά προϊόντα του, μπορεί να καθίσει σε ένα από τα τραπέζια της ζεστής αίθουσας και να τα απολαύσει επιτόπου, στη λογική των παλιών μπακάλικων. Μαζί τους και μια μεγάλη γκάμα προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Το μενού περιλαμβάνει από προτάσεις πρωινού, κρύα ή ζεστά σάντουιτς και σαλάτες, μέχρι πολλές επιλογές σε τυριά, για να συνθέσει κανείς τη δική του ποικιλία, πλατώ αλλαντικών, fondue με ελληνικά τυριά, σούπες, αλλά και γλυκά παραγωγής τους, όπως ρυζόγαλο, κρέμα ή μουσταλευριά.

80 χρόνια τυροκομείο Κωσταρέλου

Μια ιστορία 80 ετών

Όλα ξεκίνησαν 80 χρόνια πριν, το 1937, όταν η οικογένεια έφτιαχνε τυρί και γιαούρτι από το γάλα του δικού της κοπαδιού ζώων, για τις ανάγκες της μικρής ταβέρνας που διατηρούσε στην πλατεία του Μαρκόπουλου. Τη δεκαετία του ’60 δημιουργήθηκε το τυροκομείο στην ίδια περιοχή, επεκτείνοντας τη μικρή παραγωγή γαλακτοκομικών σε μια ολοκληρωμένη και δομημένη παραγωγική διαδικασία. Με το ίδιο όραμα, η τρίτη πλέον γενιά Κωσταρέλου, συλλέγει γάλα από επιλεγμένα κοπάδια και με αμείωτο ενθουσιασμό δημιουργεί τυριά, γιαούρτι, ρυζόγαλο και άλλα γαλακτοκομικά, με έμφαση στην ποιότητα.

Τα πρατήρια του Τυροκομείου Κωσταρέλου ήταν από τα πρώτα που εμπιστεύτηκαν τη δουλειά μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα και έβαλαν στα ράφια τους τα εκλεκτά προϊόντα τους. Έτσι, σήμερα, αριθμεί επτά καταστήματα λιανικής, σε Κολωνάκι, Βριλήσσια, Παλλήνη, Μαρκόπουλο (3) και Πόρτο Ράφτη, ενώ τα προϊόντα τους εξάγονται και σε ελληνικά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία.

Μοναδικό προϊόν τους διεθνώς, η φέτα που ωριμάζει για 12 μήνες σε βαρέλια οξιάς, που παράγεται με την ίδια οικογενειακή συνταγή και την ίδια χειροποίητη διαδικασία, από το ξεκίνημα του τυροκομείου. Αξίζει επίσης να αγοράσετε για το καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι την γραβιέρα τους (κατσικίσια ή παλαιωμένη αιγοπρόβεια), το πινακωτύρι, το παλαιωμένο κεφαλοτύρι, το μελίπαστο. Περίφημα και τα στραγγιστά γιαούρτια του, το ρυζόγαλο, οι κρέμες τους. Τώρα για τις γιορτές, μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους και το πιο νόστιμο δώρο, επιλέγοντας από τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων τους εκείνα που θα συνθέσουν ένα υπέροχο κουτί σε συσκευασία δώρου.

Στο αθηνόραμα Umami δοκιμάσαμε:

Φέτα 12μηνης ωρίμανσης: που μας άρεσε για τις πιπεράτες και διακριτικές, βοτανικές νότες, την έντονα πιπεράτη γεύση και επίγευση.

Μαλακή φέτα: που έχει υπόξινες νότες, είναι απόλυτα κρεμώδης στο στόμα και έχει πιπεράτη και βουτυράτη αίσθηση.

Αψάκι: με σκληρή υφή και αρκετά αλμυρή γεύση, που παραπέμπει σε κεφαλογραβιέρα.

Μελίπαστο: μαστιχωτό τυρί, με σχετικά ουδέτερη γεύση, που είναι καλύτερα να καταναλωθεί ψημένο.

Μαεστύρι με θρούμπι: με σχετικά μαλακή υφή και τονισμένα αρώματα από θρούμπι.

Μαεστύρι με πιπέρια: με την ίδια, μαλακή υφή και πιο πιπεράτη αίσθηση από την παρουσία των πιπεριών διαφορετικού χρώματος.

Αναλυτικά τα προϊόντα του τυροκομείου και τα σημεία πώλησης στο www.kostarelos.gr

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.