Follow us

10 κρητικές και 1 συριανή γραβιέρα της Bliss Point

Δοκιμάσαμε μια σειρά τυριών με πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις, λόγω ιδιαίτερης παλαίωσης, είτε τρόπου παρασκευής και αρωματικών βοτάνων, από τυροκομεία με παράδοση…

10 κρητικές και 1 συριανή γραβιέρα της Bliss Point

Προ καιρού σας είχαμε παρουσιάσει το “κεφαλάκι” παλαιωμένης κρητικής γραβιέρας της Bliss Point και αυτό έγινε η αφορμή να δοκιμάσουμε όλη τη σειρά τυριών, που παρασκευάζονται, ειδικά για τη φίρμα, από επιλεγμένα τυροκομεία. Όλα είναι σε ψηλό επίπεδο γεύσης και ποιότητας, με κάποια να ξεχωρίζουν πραγματικά.

Οι κρητικές γραβιέρες τους, παρασκευάζονται όλες από το τυροκομείο Στειακάκη, που λειτουργεί, εκσυγχρονισμένο πλέον, από το 1952 στη Βαλή Γόρτυνας Ηρακλείου, και χρησιμοποιεί μόνο γάλα από ελεύθερα ζώα ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Κρήτης. Δοκιμάσαμε ορισμένα και σας δίνουμε μια γεύση…

10 κρητικές και 1 συριανή γραβιέρα της Bliss Point

Εξαιρετική η παλαιωμένη για 24 μήνες κρητική γραβιέρα, ένα τυρί με τονισμένα αρώματα γάλακτος, σκληρή υφή και σύνθετη, ξηροκαρπάτη γεύση, πικάντικη χωρίς επιθετικότητα, που αρχίζει να θυμίζει παρμεζάνα, είδος που δεν βρίσκεις εύκολα.

Η “γραβιέρα σπηλιάς”, πιο ήπια αλλά αρκετά πικάντικη σε γεύση, παλαίωσης 12 μηνών, έχει χαρακτηριστικά αρώματα γάλακτος και σύνθετη γεύση, η γραβιέρα με θρούμπι έχει και αυτή ευχάριστα γάλακτος σε συνδυασμό με του βοτάνου, ενώ στο στόμα το άρωμα του βοτάνου βγαίνει φρέσκο και όσο πρέπει, ώστε να μην κυριαρχεί στο τυρί. Πιο σύγχρονη σε σύλληψη, η γραβιέρα με μαύρη τρούφα έχει σχετικά σκληρή υφή και πολύ έντονο άρωμα τρούφας.

Ένα πολύ ενδιαφέρον τυρί είναι ο ξηρός κρασότυρος Κρήτης, μια σκληρή μυζήθρα ωριμασμένη μέσα σε επιλεγμένες οινολάσπες. Τρυρί υπόξινο, με ελαφρά πικάντικο χαρακτήρα σε αρμονική συνύπαρξη με τη χαρακτηριστική γεύση της οινολάσπης.

Η ιδιαίτερη αγελαδινή συριανή γραβιέρα, που παρασκευάζεται στο τυροκομείο Γεωργίου Ρούσσου για λογαριασμό της Bliss Point, έχει γεύση ξηροκαρπάτη, όπου διακρίναμε και νότες αστεροειδούς γλυκάνισου και στόμα που θυμίζει ελαφρά παρμεζάνα, λίγο όξινο, με αλμυρό τελείωμα.

Το όνομα Bliss Point μεταφράζεται σαν το “σημείο ευδαιμονίας”, χαρακτηριστικό όνομα για την απόλαυση που προσφέρει το τυρί σαν τρόφιμο. Το brand ανήκει στην εταιρεία Orizontes, με έδρα στη Χαλκιδική, που δημιούργησαν πέντε φίλοι πριν λίγα χρόνια. Στόχος τους, το όνομα Bliss Point να γίνει μια ελληνική μάρκα, που θα γνωρίσει σε Ελλάδα και εξωτερικό ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Στην Αθήνα θα βρείτε προϊόντα της Bliss Point στα s/m Θανόπουλος και σε ορισμένα Σκλαβενίτης, στο Yoleni’s (Κολωνάκι), στο παντοπωλείο Πεντελικόν (Βριλήσσια), στο Deli&Fresh (Κολωνάκι), στa s/m Χαλκιαδάκη. Επίσης, σε αρκετά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, στον Βόλο και στην Κρήτη. 
Θα τα συναντήσετε, επίσης, να σερβίρονται σε πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (όπως το Hyatt Regency και το Makedonia Palace), της Χαλκιδικής (Sani Resort, Danai), σε επιλεγμένα εστιατόρια και wine bars.

(Για όλα τα σημεία διάθεσης μπείτε στο https://www.blisspoint.gr/en/bliss-spots-2/)

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.