5 σειρές που πρέπει να δεις αυτόν τον Δεκέμβριο

Για να μην πιαστείς αδιάβαστος στα πρώτα τηλεοπτικά πηγαδάκια του 2023, βρήκαμε πέντε νέες σειρές που έρχονται στην εκπνοή του 2022, αλλά βάζουμε στοίχημα ότι θα συζητιούνται για πολύ.

George & Tammy George & Tammy

George & Tammy

Η ιστορία: Η περίπλοκη σχέση και η εξέλιξη της καριέρας του διάσημου ζευγαριού της country μουσικής, Τάμι Γουαϊνέτ και Τζορτζ Τζόουνς. Η μίνι σειρά επικεντρώνεται στα έξι χρόνια του γάμου τους, όταν εκείνη αναδείχθηκε σε "Πρώτη Κυρία" της country μουσικής κι εκείνος βούλιαζε ολοένα και περισσότερο στις καταχρήσεις του. 

Γιατί να το δεις: Μία από τις δυνατότερες βιογραφικές σειρές της σεζόν, με τους Τζέσικα Τσαστέιν και Μάικλ Σάνον σε ερμηνευτικό ρεσιτάλ. Η ιστορία της Γουαϊνέτ και του Τζόουνς εδώ προσεγγίζεται με ουσιαστικό ενδιαφέρον και σεβασμό από τον Τζον Χιλκοουτ ("The Road"), παρά το γεγονός ότι οι ιντριγκαδόρικες λεπτομέρειες δίνουν πρόσφορο έδαφος για…χολιγουντιανό κιτρινισμό. Μελετώντας τον εσωτερικό κόσμο και των δύο ηρώων εξίσου, η σειρά βρίσκει τον τρόπο να αναδείξει τη βαθιά μεταξύ τους αγάπη που κρυβόταν πίσω από τις αυτοκαταστροφικές συγκρούσεις τους.

Πού θα τη βρεις: Η σειρά προβάλλεται στην COSMOTE TV.

Litvinenko

Litvinenko

Η ιστορία: Η πραγματική ιστορία δολοφονίας με δηλητήριο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ενός ανθρώπου που κατήγγειλε τη ρωσική κυβέρνηση για διαφθορά και τόλμησε να συγκρουστεί ανοιχτά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σειρά ακολουθεί τους αξιωματικούς της Scotland Yard, σε μια από τις πιο περίπλοκες και επικίνδυνες έρευνες στην ιστορία της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Γιατί να το δεις: Μια από τις πλέον διαβόητες δολοφονίες κατασκοπείας της σύγχρονης εποχής έρχεται στη μικρή οθόνη, σε μια βρετανική σειρά που, σύμφωνα με τον γιο και τη σύζυγο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, αποτελεί πιστή καταγραφή των συμβάντων που οδήγησαν στο φόνο του Ρώσου επικριτή της ρωσικής κυβέρνησης, που είχε λάβει πολιτικό άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον πρώην αξιωματικό της FSB ενσαρκώνει ο πολυβραβευμένος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Τέναντ ("Doctor Who"), ο οποίος πραγματικά μεταμορφώνεται για τον απαιτητικό ρόλο.

Πού θα τη βρεις: Πρεμιέρα την Παρασκευή 16/12 στο COSMOTE TV PLUS.

Ze Network

Ze Network

Η ιστορία: Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ ταξιδεύει στη Γερμανία για να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη παραγωγή στο Ανατολικό Βερολίνο. Εκεί διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενε, καθώς η παραγωγή βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας που συνδέεται με πρώην δολοφόνους που έδρασαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Γιατί να το δεις: Μην μπερδευτείς, στο παραπάνω στόρι δεν έχουμε παραλείψει το όνομα του ήρωα της σειράς. Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ υποδύεται όντως τον εαυτό του, αφήνοντας εντελώς πίσω του ρόλους που βασίζονταν σε…έξυπνα αυτοκίνητα και κατακόκκινα μαγιό για να τον αναδείξουν (βλέπε "Ιππότης της Ασφάλτου" και "Baywatch"). Όπως ακούγεται να λέει αγανακτισμένος στο σχετικό τρέιλερ, "Έχω βαρεθεί να παίζω αυτές τις ψεύτικες βερσιόν του Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Είμαι 69 ετών, δώστε μου κάτι που να αξίζει τον χρόνο μου!". Κάτι μας λέει ότι σ’ αυτήν την γερμανική κωμωδία, ίσως και να το βρήκε.

Πού θα τη βρεις: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα 12/12 στις 23.00, στην COSMOTE TV (COSMOTE SERIES HD).

Jerusalem

Jerusalem

Η ιστορία: Ο Αμίρ είναι ένας αστυνομικός στην κοσμοπολίτικη συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Όταν δύο ιερές γιορτές στο μουσουλμανικό και το εβραϊκό ημερολόγιο πέσουν την ίδια μέρα, κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την τέλεια συγκυρία και να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο.

Γιατί να το δεις: Ισραηλινή αστυνομική σειρά με "πρωταγωνίστρια" την πολυπλοκότητα μιας τόσο ιδιαίτερης πόλης όσο η Ιερουσαλήμ. Γυρισμένη στα στενά σοκάκια της που μοιάζουν με λαβύρινθο, οι αντικρουόμενες πεποιθήσεις και τα παιχνίδια εξουσίας θα μπλεχτούν σε μια ιστορία με καταιγιστικό ρυθμό, όπου η τόσο δύσκολη διατήρηση των απαραίτητων ισορροπιών αποδεικνύεται μονόδρομος.

Πού θα τη βρεις: Η σειρά είναι διαθέσιμη για on demand προβολή στην COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Life After Life

Life After Life

Η ιστορία: Μια χιονισμένη νύχτα του 1910, η Ούρσουλα Τοντ γεννιέται και πεθαίνει πριν προλάβει να πάρει την πρώτη της ανάσα. Την ίδια νύχτα ξαναγεννιέται, αλλά αυτήν τη φορά επιζεί. Κι όταν πεθάνει ξανά, θα επιστρέψει και πάλι, με τη ζωή της να προχωρά αναπόφευκτα στα πιο βαρυσήμαντα γεγονότα του 20ου αιώνα, ζώντας (και πεθαίνοντας) κατά τη διάρκεια δύο παγκόσμιων πολέμων, της ισπανικής γρίπης αλλά και μίας συνάντησης με τον Χίτλερ, καθώς η Ούρσουλα είναι αδύνατον να μείνει νεκρή.

Γιατί να το δεις: Τι θα γινόταν αν μπορούσες να επιστρέψεις στη ζωή και να ζήσεις τα πάντα από την αρχή; Αφήνοντας το στοιχείο του μεταφυσικού στην άκρη και εστιάζοντας στη δύναμη των δεύτερων ευκαιριών στη ζωή, το best-seller μυθιστόρημα της Κέιτ Άτκινσον μεταφέρεται στη μικρή οθόνη σε μια άκρως συναισθηματική και εθιστική σειρά που υπογράφει ο βραβευμένος με BAFTA σκηνοθέτης του υποψήφιου για Όσκαρ "Brooklyn" (2015), Τζον Κρόουλι.

Πού θα τη βρεις: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Τετάρτη 21/12 στην COSMOTE TV (22.00, COSMOTE SERIES HD).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.