Αξιοσημείωτες μεταμορφώσεις στη "μικρή οθόνη"

Διαλέγουμε έξι σειρές στις οποίες διάσημοι ηθοποιοί κλήθηκαν να ενσαρκώσουν υπαρκτά πρόσωπα - και το κατάφεραν με επιτυχία.

This England This England

"This England"

Οι πρώτοι μήνες της πρωθυπουργίας του Μπόρις Τζόνσον συνέπεσαν με το ξέσπασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία, με τον ίδιο να επικρίνεται αρκετά για τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε. Η ιστορία αυτή, βασισμένη στις μαρτυρίες ανθρώπων της Ντάουνινγκ Στριτ, του Υπουργείου Υγείας και της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Έκτακτες καταστάσεις, μετατράπηκε σε μίνι σειρά έξι επεισοδίων που κυκλοφόρησαν στις αρχές του φθινοπώρου. Αν και για πολλούς ήταν πολύ νωρίς για μια βρετανική σειρά να καταπιαστεί με αυτήν τη δύσκολη περίοδο, οι προβολείς έπεσαν εξαρχής αλλού: είναι δυνατόν ο γοητευτικός σαιξπηρικός ηθοποιός Κένεθ Μπράνα να υποδυθεί πειστικά τον Μπόρις Τζόνσον; Κι όμως, με το ολόσωστο μαλλί (δεν είναι και τόσο εύκολο να το πετύχεις), τα κατάλληλα προσθετικά αλλά και την αφοσίωση του Μπράνα στη μελέτη του περπατήματος και του γενικότερου στησίματος του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού, το πείραμα πέτυχε. 

"The First Lady"

The First Lady

Τρεις κορυφαίες ηθοποιοί ανέλαβαν να ενσαρκώσουν τις Μισέλ Ομπάμα, Μπέτι Φορντ και Έλεανορ Ρούσβελτ, τρεις χαρισματικές πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, στη σειρά του Showtime. Oι ζωές αυτών των δυναμικών γυναικών που άφησαν το στίγμα τους στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας των συζύγων τους, Μπαράκ Ομπάμα, Τζέραλντ Φορντ και Φράνκλιν Ρούσβελτ, ξεδιπλώνονται μέσα από αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες, με πρωταγωνίστριες τις Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Φάιφερ και Τζίλιαν Άντερσον. Πέρα από το πρωταγωνιστικό τρίο, και στο υπόλοιπο καστ υπήρξε πληθώρα γνωστών ηθοποιών που έπρεπε μεταμορφωθούν για χάρη των ρόλων τους (Κίφερ Σάδερλαντ ως Φράνκλιν Ρούσβελτ, Άαρον Έκχαρτ ως Τζέραλντ Φορντ, Ο. Τ. Φαγκμπένλι ως Μπαράκ Ομπάμα και Ντακότα Φάνινγκ ως Σούζαν Ελίζαμπεθ Φόρντ), η Μισέλ Φάιφερ ήταν όμως αυτή που κατάφερε να ξεχωρίσει όσο κανένας άλλος, επενδύοντας πολλά στην κατανόηση του χαρακτήρα της Μπέτι Φορντ. 

"The Offer"

the_offer3
O Μάθιου Γκουντ ως Ρόμπερτ Έβανς

Η σειρά παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία της εμβληματικής τριλογίας "Ο Νονός" του άπειρου τότε σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος ήταν ο μόνος που δέχτηκε να σκηνοθετήσει το best seller του Μάριο Πούζο. Εμπόδια, μπλεξίματα με την ιταλική μαφία, περιορισμένο budget και πολλά άλλα αναβιώνουν στη μικρή οθόνη δείχνοντας όλες εκείνες τις δυσκολίες που απείλησαν με ακύρωση τη δημιουργία μίας από τις πιο κλασικές ταινίες όλων των εποχών. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκουμε τον σκληροτράχηλο παραγωγό του "Νονού" Αλ Ράντι, τον οποίο υποδύεται ο Μάιλς Τέλερ, αλλά και τον Ρόμπερτ Έβανς, αντίπαλο δέος του Ράντι και τότε γενικό επικεφαλής της Paramount. Αν και ο Μάθιου Γκουντ ως Έβανς δίνει την καλύτερη ερμηνεία της σειράς, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το απόλυτα ταιριαστό cast του Τζιοβάνι Ριμπίζι στο ρόλο του διαβόητου μαφιόζου Τζο Κολόμπο, αλλά και τις επιτυχημένες εμφανίσεις των Τζάστιν Τσάμπερς ως Μάρλον Μπράντο και Άντονι Ιπολίτο ως νεαρός Αλ Πατσίνο.

"Super Pumped-The Battle for Uber: Η άνοδος και η πτώση του ιδρυτή της δημοφιλούς εφαρμογής"

Super Pumped

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της δημοφιλούς εφαρμογής Uber και η άνοδος και η πτώση του δημιουργού της, Τράβις Καλάνικ, όταν με ένα τύπου "πραξικόπημα" εκδιώχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Σε αυτήν τη σπιντάτη σειρά, στον πρωταγωνιστικό ρόλο βλέπουμε τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, ο οποίος δεν αλλάζει και πολύ εμφανισιακά, η Ούμα Θέρμαν όμως γίνεται σχεδόν αγνώριστη στο ρόλο της ελληνικής καταγωγής Αριάνα Χάφινγκτον, συνιδιοκτήτριας της Huffington Post και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Uber, πετυχαίνοντας ακόμα και την ελαφρώς ελληνική προφορά της.

"George & Tammy"

George & Tammy

Η περίπλοκη σχέση και η εξέλιξη της καριέρας του διάσημου ζευγαριού της country μουσικής, της Τάμι Γουαϊνέτ και του Τζορτζ Τζόουνς, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας μίνι δραματικής σειράς "George & Tammy", που στην Ελλάδα θα παρακολουθήσουμε από τις 5/12 στην COSMOTE TV (COSMOTE SERIES HD). Στη σειρά που υπογράφει σκηνοθετικά ο Τζον Χίλκοουτ ("The Road"), οι Τζέσικα Τσαστέιν και Μάικλ Σάνον μεταμορφώνονται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ταιριάζοντας απόλυτα στη ‘70s αισθητική της σειράς.

"Litvinenko"

Litvinenko

Μίνι σειρά βασισμένη στην πραγματική ιστορία δολοφονίας με δηλητήριο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ενός ανθρώπου που κατήγγειλε τη ρωσική κυβέρνηση για διαφθορά και τόλμησε να συγκρουστεί ανοιχτά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σειρά ακολουθεί τους αξιωματικούς της Scotland Yard σε μία από τις πιο περίπλοκες και επικίνδυνες έρευνες στην ιστορία της μητροπολιτικής αστυνομίας. Τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο υποδύεται ο πολυβραβευμένος Ντέιβιντ Τέναντ, με την πρώτη εικόνα (τη διάσημη φωτογραφία του Λιτβινένκο από το νοσοκομείο που κυκλοφόρησε ευρέως στις ειδήσεις) να μαρτυρά μια ανατριχιαστική ομοιότητα. Το αν θα καταφέρει ο βραβευμένος ηθοποιός -εκτός από την πολύ πετυχημένη μεταμφίεση- να μας μαγέψει με την ερμηνεία του ως Λιτβινένκο θα το μάθουμε στην πρεμιέρα της σειράς, την Παρασκευή 16/12 στην COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Οι σειρές "This England", "The First Lady", "The Offer" & "Super Pumped-The Battle for Uber" είναι διαθέσιμες για προβολή στην on demand βιβλιοθήκη της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.