Το ταξίδι του Disney+ ξεκίνησε: Οι 5 σταθμοί που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις

Μια θάλασσα από επιλογές σε σειρές και ταινίες σε περιμένει στη νέα πλατφόρμα Disney+, κι εμείς διαλέγουμε όλα όσα δεν πρέπει να λείψουν από την καλοκαιρινή watch list σου.

Το ταξίδι του Disney+ ξεκίνησε: Οι 5 σταθμοί που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις

Το ολοκαίνουργιο Disney+ ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού, σηματοδοτώντας μια νέα εμπειρία ταξιδιού: αυτήν που δεν απαιτεί καμία μετακίνηση. Είτε βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές – άρα με άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου, είτε μετράς αντίστροφα τις μέρες για την πολυπόθητη άδεια, είτε περιμένεις πώς και πώς να περάσει αυτό το… summer fever που δεν σε έπιασε ποτέ καθώς συνεχίζεις να δουλεύεις καθημερινά, το Disney+ φέρνει το ταξίδι στα μέτρα σου μέσα από μια οθόνη με αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές.

Σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ, αληθινά και μυθοπλαστικά σύμπαντα, τα πάντα απλώνονται μπροστά σου σαν γεύσεις παγωτού που σε περιμένουν να τις απολαύσεις. Και επειδή όπως σε κάθε ταξίδι χρειάζεσαι και έναν κατατοπιστικό χάρτη, καταγράψαμε βήμα-βήμα μια ταξιδιωτική πρόταση στον κόσμο του Disney+ με όλα τα highlight που δεν πρέπει να χάσεις. 

In a galaxy far, far away

obi-wan_kenobi2
"Obi-Wan Kenobi"

Μια εμπειρία από άλλο γαλαξία σε περιμένει στο Disney+, κλικάροντας στην επιλογή που γράφει Star Wars με τη χαρακτηριστική γραμματοσειρά. Μια συλλογή αφιερωμένη στον "Obi-Wan Kenobi" και μία στον "Darth Vader" σε βάζουν να διαλέξεις στρατόπεδο, ενώ η κατηγορία με τίτλο "Star Wars σε χρονολογική σειρά" έρχεται να φιτιλιάσει παραπάνω την μακροχρόνια διαμάχη γύρω από το ποια είναι η κατάλληλη σειρά με την οποία πρέπει να παρακολουθήσεις τις ταινίες "Star Wars". Όπως κατάλαβες, όλο το saga βρίσκεται διαθέσιμο αποκλειστικά στο Disney+, μαζί φυσικά με τις spinoff ταινίες, τα σχετικά animation και τις πρωτότυπες και δημοφιλέστατες σειρές ("The Mandalorian", "The Book of Boba Fett", "Obi-Wan Kenobi").

MCU, το …madness σύμπαν σε καλεί 

Υπερήρωες, χαρακτήρες που αλληλοσυμπληρώνονται και ιστορίες που συναντιούνται με αμέτρητα reboot και spin-off, το Marvel Cinematic Universe ολοένα και μεγαλώνει παραμένοντας όμως πάντα δεμένο – έτσι κρατά και τους φαν του αιώνια πιστούς. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται χαοτικό, όμως αυτός ο διασκεδαστικά σκοτεινός κόσμος που έχει δημιουργήσει η Marvel Studios έχει απόλυτη συνοχή, ουσία και ακολουθία. Αποκλειστικά στο Disney+ θα βρεις όλες τις ταινίες της Marvel (η πλατφόρμα μάλιστα σε διευκολύνει να τις παρακολουθήσεις με αφηγηματική κ όχι απαραίτητα χρονολογική σειρά), από το πρόσφατο "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" μέχρι όσα θα σε προετοιμάσουν για το "Thor: Love and Thunder" που θα προστεθεί άμεσα, αλλά και όλες τις σειρές για ένα χορταστικό ταξίδι σ’ αυτό το μοναδικό σύμπαν της Marvel. Ξεχωρίζουμε την απολαυστικά τριπαρισμένη "WandaVision", τα "Moon Knight" και "Ms. Marvel" που βάζουν στο -συνήθως αμερικανικό- σκηνικό την Αίγυπτο και το Πακιστάν αντίστοιχα, αλλά και το "Falcon and the Winter Soldier", τη σειρά που επιχειρεί ένα εύστοχο πολιτικό σχόλιο ρίχνοντας το βάρος της ασπίδας του Κάπτεν Αμέρικα σε έναν μαύρο ήρωα. Επίσης, στο Disney+ βρίσκονται πλέον αποκλειστικά και οι σειρές με τους υπερήρωες της Marvel ("Daredevil", "Jessica Jones", "Luke Cage", "Iron Fist", "Punisher" καθώς και οι "Agents of S.H.I.E.L.D.") που δημιουργήθηκαν εκτός Disney+.

Επόμενος σταθμός: Πλανήτης Γη

The World According to Jeff Goldblum
"Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ"

Υπάρχει καλύτερος ξεναγός από το National Geographic; Σε αυτήν την ενότητα του Disney+, το τηλεοπτικό δίκτυο που συνδέεται όσο κανένα άλλο με κάθε είδους ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει μια βεντάλια επιλογών που σε ταξιδεύουν σε κάθε μέρος του πλανήτη και σε κάθε γνωστό ή και άγνωστο μυστήριό του. Επιστήμη και καινοτομία, κλιματική αλλαγή, αρχαία μυστήρια, άγρια φύση και ζώα αλλά και σύγχρονη ιστορία και διάστημα, είναι μερικές από τις κατηγορίας της ενότητας που περιλαμβάνει τις παραγωγές με την υπογραφή του πλέον ειδικού του είδους, National Geographic. Ξεχωρίζουμε το διασκεδαστικό αλλά και διαφωτιστικό "Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ", κάθε επεισόδιο του οποίου είναι μια μικρή αποκάλυψη, αλλά και τα γεμάτα δράση και αγωνία ντοκιμαντέρ επιβίωσης "Free Solo" και "Η Διάσωση" που βλέπονται με μια ανάσα.

Εκτόξευση προς την κορυφή 

Σ’ αυτήν την κατηγορία, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την ταινία "Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο". Η αληθινή ιστορία της οικογένειας του Greek freak γίνεται ταινία από το Disney+ και το πώς ο ίδιος έφτασε από τα Σεπόλια στην κορυφή του ΝΒΑ κινηματογραφείται σαν κάτι παραπάνω από μια απλή μπασκετική βιογραφία. Στην ίδια κατηγορία αξίζει να αναφέρουμε και το καινούργιο "Pistol" σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ, τη μίνι σειρά που βασίζεται στα απομνημονεύματα του ιδρυτικού μέλους και κιθαρίστα των Sex Pistols, Στιβ Τζόουνς, που καταγράφει την ιστορία μιας "φωνακλάδικης" μπάντας της εργατικής τάξης που έγινε το πιο εμβληματικό συγκρότημα της βρετανικής punk σκηνής.

Τέλος, εδώ ταιριάζει (…από την αντίστροφη) και η σειρά "Pam & Tommy" με την ιστορία της Πάμελα Άντερσον και του Τόμι Λι που έγιναν διάσημοι για τους λάθος λόγους όταν διέρρευσε το ροζ βίντεό τους. Φυσικά, η αναφορά τους εδώ  λειτουργεί σαν παράδειγμα προς αποφυγή, σαν σειρά όμως ξεχωρίζει για την αφοσιωμένη ερμηνεία της Λίλι Τζέιμς ως Πάμελα Άντερσον. Είναι επίσης μία από τις πολλές παραγωγές που αν και δεν έχει την υπογραφή του Disney+, είναι αποκλειστικά διαθέσιμη εδώ. Η λίστα με το αποκλειστικό content περιλαμβάνει 800 ταινίες, περισσότερες από 450 σειρές και 120 αποκλειστικές, πρωτότυπες σειρές και ταινίες για την ακρίβεια!

Επιστροφή στη νοσταλγία

Ναι, όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το Disney+ δεν είναι παιδικό. Όπως και να το κάνουμε, όμως, το όνομά του σίγουρα μας ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Για πολλούς από εμάς, η πρώτη μας επαφή με τον κινηματογράφο ήρθε μέσα από τα animation της Disney και αυτό είναι κάτι που σε στιγματίζει – αν είδες το θάνατο του Μουφάσα στον "Βασιλιά των Λιονταριών" (1994) σε μεγάλη οθόνη τότε ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Στα μεγάλα συν της πλατφόρμας είναι ότι αγαπημένα animation έρχονται με την ορίτζιναλ μεταγλώττισή τους, αυτήν που αγαπήσαμε και μάθαμε απέξω ως παιδιά βλέποντας τις βιντεοκασέτες ξανά και ξανά: μπορεί κανείς να ξεχάσει τον Νιόνιο και τον Διονύσιο από τις "Αριστόγατες" (1970), τις… τσιριμόνιες του αξεπέραστου "Ρομπέν των Δασών" (1973) ή τις επικές ατάκες του Άδη με τη φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα στον "Ηρακλή" (1997); Διαθέσιμα είναι φυσικά και τα πιο πρόσφατα animation της Disney, καθώς επίσης και τα animation της Pixar, από τα αριστουργηματικά "Γουολ-Υ", "Νέμο" και τα "Μυαλά που Κουβαλάς" μέχρι το φανταστικό παιχνιδο-franchise "Toy Story" – θα το (ξανα)δούμε κι αυτό στα ελληνικά, μιας και δεν θα βαρεθούμε ποτέ να ακούμε το "Εγώ κι εσύ μαζί" από Τζίμη Πανούση και Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Aπόλυτος προορισμός: Disney+

Disney+

Μπορεί η πλατφόρμα Disney+ να είναι εδώ και σχεδόν έναν μήνα διαθέσιμη στην Ελλάδα, εμείς πάντως ακόμα πιάνουμε τον εαυτό μας να χάνεται στο πλούσιο περιεχόμενό της. Σε κάθε σκρολ βρίσκουμε κάτι νέο που θα μας εκπλήξει και η watchlist μας όλο και μεγαλώνει, φτιάχνοντας ένα ιδανικό καλοκαιρινό μενού τώρα που οι ρυθμοί χαλαρώνουν και ο ελεύθερος χρόνος μας σταδιακά αυξάνεται. Στην smart TV από την άνεση του καναπέ, στο λάπτοπ στο εξοχικό ή στο μπαλκόνι για έξτρα δροσιά, στο smartphone ή το tablet την ώρα που ταξιδεύεις ή βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση, το Disney+ σου δίνει την ευελιξία για απεριόριστες λήψεις σε έως και δέκα συσκευές (και με ποιότητα προβολής IMAX σε επιλεγμένους τίτλους), ταυτόχρονη εμπειρία θέασης ακόμη και σε τέσσερις συσκευές, αλλά και δυνατότητα δημιουργίας έως και επτά διαφορετικών προφίλ για να μην μείνει κανείς δυσαρεστημένος. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.disneyplus.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.