Γνώμη

Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

Από -

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τόλκιν» ανέφερε ο Τζον Ρις-Ντέιβις, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Γκίμλι, μόλις ανακοινώθηκε από το Amazon η δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στο μυθιστόρημα επικής φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Πέρα από το τι θα σκέφτεται ο συγγραφέας στον άλλο κόσμο (ή στη Μέση Γη ή όπου αλλού βρίσκεται), το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία και την πνευματική ιδιοκτησία του φημολογείται πως θα βάλει στην τσέπη ένα ποσό μεταξύ 200 και 250 εκατομμυρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος ενεπλάκη προσωπικά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και, αφήνοντας πίσω Netflix και HBO, πέτυχε μια συμφωνία που χαρακτηρίζεται «παλαβή» στους κύκλους της βιομηχανίας. Δηλωμένος fan του μυθιστορήματος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, χρειάζεται μια σειρά μεγάλου βεληνεκούς τύπου «Game of Thrones» (ειδικά τώρα που κοντεύει να φτάσει στο τέλος η σειρά του HBO), καθώς μέχρι τώρα η τηλεοπτική πλατφόρμα κινείται μάλλον σε εναλλακτικά πεδία και τα πιο προβεβλημένα projects της (π.χ. η σειρά του Γούντι Άλεν) στέφθηκαν με… αποτυχία.

Η Σάρον Ταλ Ιγουάδο, η νέα διευθύντρια του τμήματος μυθοπλασίας, δηλώνει ενθουσιασμένη που η Amazon θα οδηγήσει τους fans του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε ένα καινούργιο επικό ταξίδι στη Μέση Γη, ωστόσο οι οιωνοί δεν είναι ενθαρρυντικοί. Το βασικό πρόβλημα είναι πως η σειρά δεν θα βασίζεται σε κάποιο κείμενο του Τόλκιν, αλλά θα έχει πρωτότυπο σενάριο τοποθετημένο χρονικά κάπου ανάμεσα στο «Χόμπιτ» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» – όλοι είδαμε τις υπερβολές στις οποίες υπέπεσε το «Game of Thrones» όταν αποσυνδέθηκε από τα βιβλία. Το timing επίσης είναι κακό, καθώς η μικρή χρονική απόσταση από την τελευταία ταινία της τριλογίας «The Hobbit» προκαλεί χασμουρητά παρά ανυπομονησία ακόμη και στους πιο σκληροπυρηνικούς fans. Από τα εκατομμύρια βιβλία που διακινεί η εταιρεία του, ο Τζεφ Μπέζος θα έπρεπε να τολμήσει να ζωντανέψει μια νέα επική μυθολογία παρά να ξεζουμίσει ένα franchise που δείχνει να έχει κάνει τον κύκλο του.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης