Νέα

To «Young Pope» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

Από -

Σεξ, τσιγάρα, καγκουρό (!) κι ένας σαγηνευτικός (υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα) Τζουντ Λο στο ρόλο ενός αντισυμβατικού Πάπα έρχονται στην πιο απολαυστικά παραμορφωμένη εκδοχή του Βατικανού, δια χειρός Πάολο Σορεντίνο.

To «Young Pope», η πρώτη σειρά που δημιούργησε ο Ιταλός auteur, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27/1 (και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη) στις 23:15 στην ΕΡΤ1. Τα δέκα επεισόδια της μίνι σειράς του ABC ακολουθούν την ιστορία του νεαρού Αμερικανού καρδινάλιου Λένι Μπελάρντο (Τζουντ Λο) ο οποίος εκλέγεται Πάπας και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, όταν οι μηχανορραφίες μελών του Κονκλαβίου με σκοπό να καταλάβουν θέσεις ισχύος αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Με το όνομα Πίος 13ος, ο πιο μικρός σε ηλικία Πάπας αλλά και ο πρώτος Ποντίφικας αμερικανικής καταγωγής στην Ιστορία, ξεκινά μια προσπάθεια να αλλάξει παραδόσεις και πρακτικές που ίσχυαν έως τότε στο Βατικανό, με την αδελφή Μέρι (Νταϊάν Κίτον), τη μοναχή που τον μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, να εγκαθίσταται δίπλα του ως βοηθός και σύμβουλός του.

Οδηγημένος από την επιθυμία να συγκρουστεί με τους γονείς του, που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν παιδί, ο Λένι οδηγεί την Καθολική Εκκλησία σε μια νέα συντηρητική κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών του Βατικανού. Οι ριζοσπαστικές ιδέες του θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όμως, κάτω από τις επιλογές του κρύβεται μια παλιά θλίψη και μια θυελλώδης σχέση του με τα ζητήματα πίστης.

Σχετικά Θέματα