Νέα

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει ξανά, αλλά όχι στην τηλεόραση

Από -

«Το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης που κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Μια εκπομπή έρευνας, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωϊνάδικα και γραβατωμένους lifestyle παρουσιαστές». Έτσι αυτο-χαρακτηρίζεται το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη στην επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της εκπομπής, και η αλήθεια είναι πως η περιγραφή αυτή του ταιριάζει απόλυτα.

Έπειτα από οκτώ χρόνια, η εκπομπή που εξέτασε όσο καμία άλλη την ελληνική παθογένεια επιστρέφει «όχι στην “αφιλόξενη” για εκείνο τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο, με σκοπό να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά: δημοσιογραφική έρευνα και αποκαλύψεις».

Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 13/7 στις 21:00, σε ταυτόχρονη προβολή στο επίσημο κανάλι της εκπομπής στο YouTube και στη σελίδα της στο Facebook. Στην πρώτη εκπομπή που έχει τον τίτλο «“Κοινωνικός αυτοματισμός”: Μήπως είσαι κι εσύ μαϊμού στο πείραμα;», ο βραβευμένος δημοσιογράφος Paul Mason, o αναπληρωτής καθηγητής ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης αλλά και γιατροί, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί μιλούν για τον κοινωνικό αυτοματισμό και το ρόλο των ΜΜΕ στην επίτευξη του σκοπού του.