Νέα

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Έρχεται η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη

Το Μάιο του 1895, στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας, η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Πρόκειται για έναν αρραβώνα σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Με τις επιθέσεις των φανατικών Τούρκων να αναγκάζουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, οι δύο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά και εκεί, χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Η νέα σειρά του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, «Το Κόκκινο Ποτάμι», βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Ο συγγραφέας με το μυθιστόρημά του μας ταξιδεύει στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από έναν θυελλώδη έρωτα, ενώ το τηλεοπτικό σενάριο υπογράφουν οι Νίκος Απειρανθίτης και Δώρα Μασκλαβάνου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Ιωάννης Παπαζήσης και Αναστασία Παντούση και συμμετέχουν οι Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη κ.ά.

Δείτε το trailer: