Θέμα

Τι μας περιμένει στην 5η σεζόν του «Peaky Blinders»;

Από -

Kαι τι δεν έχει ζήσει αυτός ο Τόμας Σέλμπι... Σκούπισε τη λάσπη από το πρόσωπό του στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου κι έπαιξε με την αστυνομία το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ, προτού επικρατήσει στον πόλεμο έναντι της ιταλικής μαφίας. Τώρα, κι ενώ τα πρώτα δύο επεισόδια της 5ης σεζόν έχουν ήδη προβληθεί από το BBC, ο αρχηγός των Peaky Blinders κάνει κι επίσημα κουμάντο στην πόλη του, καθώς έχει εκλεγεί βουλευτής (με τους σοσιαλιστές).

Επομένως σε αυτόν τον νέο κύκλο, ο οποίος διαδραματίζεται στην αυγή του κραχ του 1929, ο Τόμας Σέλμπι καλείται όχι μόνο να διαχειριστεί τις τύχες μιας ολόκληρης πόλης σε ύφεση αλλά και να προστατεύσει τις νόμιμες και μη δουλειές του. Αυτήν τη φορά ο αντίπαλος δεν έρχεται από τα στενά του Μπέρμιγχαμ αλλά από τους διαδρόμους της Βουλής των Κοινοτήτων, εκεί όπου η πολιτική δραστηριότητα του Σέλμπι τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ηγέτη της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών Όσβαλντ Μόσλι (Σαμ Κλάφλιν).

Πρόκειται για ένα πρόσωπο υπαρκτό, που ενοποίησε και στη συνέχεια νομιμοποίησε τις αγγλικές φασιστικές οργανώσεις, αλλά και για μια ενδιαφέρουσα επιλογή από τον δημιουργό της σειράς Στίβεν Νάιτ, δεδομένου του ξενοφοβικού φαντάσματος του Brexit που πλανάται εδώ και καιρό πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία... Ο Κλάφλιν είναι ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα της σειράς, από τα οποία ξεχωρίζει επίσης η ταλαντούχα Άννα-­Τέιλορ Τζόι («The Witch», «Διχασμένος»), που θα ενσαρκώσει τη σύντροφο του Μάικλ Γκρέι (Φιν Κόουλ). ­Διευρυμένο ρόλο αναμένεται να παίξει και ο Αμπεράμα Γκολντ (Άινταν Γκίλεν, ο Λιτλφίνγκερ του «Game of Thrones»), καθώς οι Blinders πιέζονται σε όλα τα μέτωπα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο νέος κύκλος της σειράς θα προβληθεί από την ΕΡΤ το φθινόπωρο, όπως συνέβη –με μεγάλη επιτυχία– με τις προηγούμενες σεζόν, όμως σίγουρα θα είναι διαθέσιμος διεθνώς στην πλατφόρμα του Netflix από τις 4/10. Μέχρι τότε μπορείτε να ακούτε στο repeat Nick Cave και PJ Harvey...

Σχετικά Θέματα