Νέα

«The Luminaries»: Ένα παραμύθι σκοτεινής μαγείας έρχεται από τη Νέα Ζηλανδία

Από -

Από τη Νέα Ζηλανδία του 19ου αιώνα έρχεται το «The Luminaries», η νέα σειρά του COSMOTE SERIES HD που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 22/5 στις 22:00, πριν από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία. Η σκοτεινή σειρά εποχής βασίζεται στο ομώνυμο και βραβευμένο με Μπούκερ βιβλίο της Έλενορ Κάτον (η ίδια υπογράφει και το σενάριο) και η υπόθεσή της εξελίσσεται την περίοδο που έμεινε γνωστή ως «ο πυρετός του χρυσού», καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο κατευθύνονταν στη Νέα Ζηλανδία για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη και να φτιάξουν περιουσία.

Η ιστορία ακολουθεί τη νεαρή και ασυμβίβαστη Άννα (Ιβ Χιούσον, «Bridge of Spies», «Robin Hood») από τη Μ. Βρετανία που πηγαίνει στη Νέα Ζηλανδία για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι της βικτωριανής κοινωνίας των αποικιών είχαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους την ενασχόληση με τα ζώδια, τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και τη μοίρα, η Άννα θα γνωρίσει τον Έμερι (Χιμές Πατέλ, «Yesterday») και η συνάντησή τους θα πυροδοτήσει ένα περίεργο είδος μαγείας που είναι αδύνατον να εξηγηθεί.

Η μίνι σειρά «The Luminaries», η οποία σηματοδοτεί και την επιστροφή της Έβα Γκριν στην tv μετά το «Penny Dreadful» στον ρόλο μιας αδίστακτης ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής, αποτελείται από έξι επεισόδια που σταδιακά μετατρέπουν μια επική ιστορία αγάπης σε μια δραματική ιστορία εκδίκησης, όταν τον πρώτο λόγο παίρνουν οι δολοπλοκίες και η ανθρώπινη απληστία.