Νέα

Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» έρχονται στο Cosmote History HD

Ο βίος και η πολιτεία αλησμόνητων ζευγαριών που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας με την πολιτική τους δράση ή την καλλιτεχνική τους πορεία, παρουσιάζονται στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», σε παραγωγή Cosmote TV και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου και Μύρνας Τσάπα. Η σειρά βασίζεται στο νέο βιβλίο «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας» της Λένας Διβάνη, η οποία υπογράφει το σενάριο και παρουσιάζει τα 9 επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

Στη σειρά που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Παρασκευή 14/2 και κάθε Παρασκευή στις 22:00, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και απόγονοι των ζευγαριών αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους και δίνουν τη δική τους οπτική για το πώς η προσωπική ζωή των ανθρώπων αυτών επηρέασε τη δημόσια εικόνα και την καριέρα τους.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, παρουσιάζει τη θυελλώδη ερωτική σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και τη «βασίλισσα» του ελληνικού θεάτρου Κυβέλη Ανδριανού. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στη Χίο το 1919, όταν ο Παπανδρέου ήταν παντρεμένος με την αριστοκράτισσα Σοφία Μινέικο και η Κυβέλη σύζυγος του θεατρικού επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη και μητέρα τριών παιδιών. Η σχέση τους, αρχικά παράνομη, κατέληξε σε γάμο και τη γέννηση του γιού τους, Γιώργου.

Τα επόμενα επεισόδια μας βάζουν στα άδυτα του ιδιωτικού βίου των ζευγαριών: Νίκος Μπελογιάννης-Έλλη Παππά, βασιλιάς Παύλος-Φρειδερίκη, Ελευθέριος Βενιζέλος-Έλενα Σκυλίτση, Ίων Δραγούμης-Πηνελόπη Δέλτα-Μαρίκα Κοτοπούλη, Χαρίλαος Τρικούπης-Σοφία Τρικούπη, βασιλιάς Όθωνας-Αμαλία, Ιωάννης Καποδίστριας-Ρωξάνδρα Στούρτζα, Μαντώ Μαυρογένους-Δημήτριος Υψηλάντης.

Όλα τα επεισόδια θα προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 19:00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ θα είναι και διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.