Θέμα

Σταθερή ενημέρωση, καυτή Super League στην ΕΡΤ

Από -

 «Απευθείας»
«Απευθείας»

Σταθερό και απαράλλαχτο παραμένει το ενημερωτικό πεδίο της δημόσιας τηλεόρασης, όπως αυτό διαμορφώθηκε στα τέλη της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν. Σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας με άξονες την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό υπόσχονται και φέτος οι τέσσερις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ1, με την «Πρώτη Είδηση» να μεταδίδεται από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 05.50, δίνοντας στις 09.50 τη σκυτάλη στους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη και στην εκπομπή «Απευθείας».

Στις 12.50 ο Κώστας Αρβανίτης παρουσιάζει την «Άλλη Διάσταση» των γεγονότων, ενώ στις 16.00 η Κατερίνα Ακριβοπούλου ρίχνει μια «Δεύτερη Ματιά» στα θέματα της επικαιρότητας. Εκπομπές όπως τα «Μαζί το Σαββατοκύριακο», «Πάμε Αλλιώς», «Επτά» και «Europe» επιστρέφουν σταδιακά και καλύπτουν τον τομέα της ενημέρωσης του σαββατοκύριακου, αφήνοντας έτσι λίγα περιθώρια για καινοτομίες και φρέσκες ιδέες στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μοναδική αλλαγή η επιστροφή της Super League, με την απόκτηση της μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων επτά ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία όμως έμελλε να κορυφώσει τον «εμφύλιο πόλεμο» στον οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Κατηγορίες και ανταπαντήσεις από τα στρατόπεδα του διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος σύμβουλου Γιώργου Θαλασσινού, με θέμα την αξιοκρατία και τη σωστή εκμετάλλευση του ανταποδοτικού τέλους, δίνουν και παίρνουν, με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΡΤ να διερωτάται αν «η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος» μετά την αντίθεσή του στην απόκτηση των δικαιωμάτων της Super League.

Και όσο τα εν οίκω της ΕΡΤ παρουσιάζονται χωρίς φειδώ εν δήμω, οι τηλεθεατές μένουν να αναρωτιούνται –κάνοντας ζάπινγκ– αν οι ανακοινώσεις και οι αλληλοκατηγορίες έχουν να προσφέρουν κάτι στη δημόσια τηλεόραση.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης