Νέα

Προσεχώς τηλεοπτικές σειρές από τη FilmNation και τη Wishmore του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου

Από -

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη των τελευταίων ημερών, αφορά την αναβάθμιση της σχέσης ανάμεσα στην εταιρία παραγωγής Wishmore, του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, και την αμερικανική FilmNation Entertainment, οι οποίες πλέον θα συνεργάζονται και στην τηλεόραση εκτός από τον κινηματογράφο.

Οι δυο εταιρίες στο παρελθόν ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ταινίες όπως το «Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας» (Τζον Λι Χάνκοκ, 2016) και «Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» (Αρμάντο Ιανούτσι, 2019), με τη FilmNation να διαθέτει ήδη εμπειρία στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα η πιο πρόσφατη παραγωγή της, η σειρά «I Know This Much Is True» για το HBO, απέσπασε Emmy α’ αντρικού ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία για τον πρωταγωνιστή της Μαρκ Ράφαλο.

Τώρα οι δυο πλευρές θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την ανάπτυξη και παραγωγή σειρών υψηλών προδιαγραφών, με τη FilmNation να αναλαμβάνει τις πωλήσεις. Η πρώτη τους από κοινού ενέργεια αφορά την τηλεοπτική διασκευή του sci-fi βιβλίου «The hidden girl» του Κεν Λιού. Πρόκειται για μια συλλογή των 16 καλύτερων ιστοριών του φανταστικού αλλά και της επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο Λιού την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, απώτερος σκοπός της Wishmore είναι να τεθούν οι βάσεις για την παραγωγή σειρών με έντονο ελληνικό στοιχείο που θα ψυχαγωγήσουν και θα εμπνεύσουν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Wishmore ήδη αναπτύσσει τρεις τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε πρωτότυπα σενάρια Ελλήνων δημιουργών.