Θέμα

Πόσο Σάσα Μπάρον Κοέν μπορείς να αντέξεις;

Από -

«Ο Σάσα Μπάρον Κοέν είναι ατάλαντος», τουίταρε το 2012 ο Ντόναλντ Τραμπ και λίγο αργότερα προέτρεπε τον Βρετανό αιρετικό κωμικό να πάει σε σχολή ώστε να μάθει πώς θα γίνει αστείος. Πριν από ένα μήνα και κάτι λοιπόν, την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αμερικής, στις 4 Ιουλίου, ο Κοέν ενημέρωσε τον Τραμπ πως... αποφοίτησε και ανακοίνωσε με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή του στην τηλεόραση ίσως με το πιο προβοκατόρικο εγχείρημα μέχρι τώρα, τη σειρά «Who is America?», που προβάλλεται κάθε Δευτέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV.


Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ και, ξεπερνώντας σκόπιμα τα όρια του πολιτικά ορθού, ο Σάσα Μπάρον Κοέν μεταμφιέζεται και οδηγεί τους συνομιλητές του σε ξεκαρδιστικές και ταυτόχρονα σοκαριστικές αποκαλύψεις­. Είδαμε τον πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι να υπογράφει ένα μπουκάλι νερού που υποτίθεται πως έχει χρησιμοποιηθεί σε βασανιστήρια εικονικού πνιγμού, έναν υπέρμαχο της οπλοκατοχής να παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τρίχρονα κρατώντας όπλα ντυμένα με λούτρινα ζωάκια αλλά και τον αντιπρόσωπο της Τζόρτζια στο Κογκρέσο Τζέισον Σπένσερ, γνωστό για τα ρατσιστικά του σχόλια, ως πρωταγωνιστή σε ένα απίστευτο σκετς που τον οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες σε παραίτηση.

Στο εν λόγω σκετς ο πολιτικός πείθεται πως, για να σωθεί από ενδεχόμενη απαγωγή του από τον ISIS, θα πρέπει να ουρλιάζει τη λέξη «νέγρος» –με σκοπό να κινήσει την προσοχή– και να επιτεθεί στον εχθρό με τα γυμνά του οπίσθια απειλώντας τον ότι «θα τον κάνει ομοφυλόφιλο». Και την ώρα που ο Σπένσερ κάνει όλα τα παραπάνω η ετεροντροπή του τηλεθεατή έχει χτυπήσει κόκκινο. Ναι, ίσως το χιούμορ του Σάσα Μπάρον Κοέν δεν είναι για όλους, αλλά αυτή η Αμερική δεν είναι σίγουρα για κανέναν.