Θέμα

Ολυμπιακοί Αγώνες… σε φούσκα

Από -

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη «φούσκα» ασφαλείας και με ένα χρόνο καθυστέρηση θα διεξαχθούν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά το απόλυτο αθλητικό (και όχι μόνο) πάρτι που στήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, η Ιαπωνία καλείται φέτος να διοργανώσει το ούτως ή άλλως απαιτητικότατο αθλητικό γεγονός με νέους και αυστηρούς κανόνες, παρουσιάζοντας μια εκδοχή του που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες.

Χωρίς θεατές και χειροκρότημα, περισσότεροι από 11.000 αθλητές και αθλήτριες από 206 χώρες θα συμμετάσχουν στα 339 αγωνίσματα των 33 αθλημάτων της διοργάνωσης που θα διαρκέσουν από τις 23/7 μέχρι και τις 8/8 (με τη φάση των ομίλων του γυναικείου ποδοσφαίρου να ξεκινά από τις 21/7). Οι νικητές θα ανέβουν φορώντας μάσκα στα προστατευμένα με πλαίσιο βάθρα και θα παραλαμβάνουν το μετάλλιό τους μόνοι τους από το δίσκο που θα κρατούν εθελοντές, εξαλείφοντας έτσι την οποιαδήποτε επαφή.

Επιβεβλημένες αποστάσεις, απαγορευμένες επαφές με μέλη από άλλες ομάδες, καθώς και καθημερινά covid τεστ χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα των αθλητών. Τα θετικά κρούσματα ανάμεσά τους, όμως, ολοένα αυξάνονται, ανησυχώντας τις εθνικές αποστολές (αρκετά μέλη των οποίων βρίσκονται ήδη σε καραντίνα), τους διοργανωτές, αλλά και τους κατοίκους του Τόκιο, οι οποίοι έχουν ήδη βιώσει πολλά σκληρά λοκντάουν, ενώ παράλληλα η διοργάνωση τονίζει τη ρητή εντολή απαγόρευσης οποιασδήποτε μορφής πολιτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής εκδήλωσης ή διαμαρτυρίας.

Τα κανάλια της ΕΡΤ, καθώς και τα αθλητικά κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, ERT Sports και ERT Sports 2, αναλαμβάνουν να μεταδώσουν ζωντανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» σε περισσότερες από 600 ώρες προγράμματος, ενώ στην ΕΡΤ1 έχουν προγραμματιστεί και ειδικές θεματικές εκπομπές για όσα συμβαίνουν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου («Αθήνα-Τόκιο» στις 07:00 με τον Δημήτρη Κοτταρίδη τις καθημερινές και τον Κώστα Λασκαράτο τα σαββατοκύριακα και «Τόκιο 2020» στις 19:00 με την Κατερίνα Αναστασοπούλου).

iΔείτε αναλυτικά το καθημερινό πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων εδώ.

banner