Θέμα

Οι σειρές που «κόβει» ο κορονοϊός

Από -

Ένα μοτίβο που δυστυχώς προβλέπεται να επαναληφθεί συχνότερα τις επόμενες εβδομάδες, αφορά τις τηλεοπτικές παραγωγές που αναγκάζονται να διακόψουν γυρίσματα ή και να ακυρωθούν εξ ολοκλήρου λόγω της πανδημίας. Η πρώτη «βόμβα» έπεσε από το Netflix, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την παύση δύο αξιόλογων και σχετικά δημοφιλών σειρών του, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί για συνέχεια και υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν σε γυρίσματα αυτή την περίοδο. Ο λόγος για το «Society» και το «I Am Not Okay With This». Η σειρά του Κρίστοφερ Κέιζερ που θέλει μια παρέα εφήβων να καλείται να επιβιώσει όταν ανεξήγητα όλοι εξαφανίζονται στην εύπορη πόλη όπου ζουν, είχε ανανεωθεί από πέρσι για ακόμα μία σεζόν και απολάμβανε τη στήριξη του Netflix.

Από την άλλη, το «I Am Not Okay With This», παρότι δεν είχε επίσημα ανανεωθεί, δεν είχε ακυρωθεί κιόλας, με την ομάδα των σεναριογράφων να είχε έτοιμα κείμενα προς παράδοση. Εκτός από θετικότατη ανταπόκριση, το «I Am Not Okay…» είχε το επιπλέον ατού ότι βασιζόταν σε κόμικς του Τσαρλς Φόρσμαν, του δημιουργού της εξαιρετικά αγαπητής στην πλατφόρμα σειράς «The End of the Fucking World». Οι λόγοι που οδήγησαν το Netflix σε ακύρωση φαίνεται πως είναι οικονομικοί και οργανωτικοί. Από τη μία βρίσκεται η δεδομένη επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την εφαρμογή των υγειονομικών κανονισμών, κι από την άλλη το γεγονός ότι αμφότερες οι παραγωγές καλούνταν να συγχρονίσουν το πολύπλοκο πρόγραμμα του πολυάριθμου καστ που είχαν υπ’ ευθύνη τους.

Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που συνολικά οι streaming πλατφόρμες βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, παρότι τους μήνες του παγκόσμιου lockdown είχαν επωφεληθεί τρομερά. Αυτήν τη στιγμή δεκάδες πρότζεκτ βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα, από την τελευταία σεζόν του «Walking Dead» μέχρι το σπέσιαλ επεισόδιο του HBO Max με τα «Φιλαράκια». Μοναδική χαραμάδα αισιοδοξίας η επανέναρξη πολλών και απαιτητικών γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών, κάτι που φανερώνει πως αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και οι σειρές.