Νέα

Οι New York Times διαλέγουν τις καλύτερες σειρές του 2020

«Better Call Saul»
«Better Call Saul»

Παρά την πανδημία και όλες τις ανακατατάξεις που έφερε στους τηλεοπτικούς προγραμματισμούς και όχι μόνο, πλήθος αξιόλογων σειρών έφτασε και φέτος στη μικρή οθόνη. Κι όπως είναι λογικό, δύσκολα όλο αυτό το υλικό περιορίζεται σε ένα top10, μιας και αναγκαστικά κάτι εξίσου καλό θα πρέπει να μείνει απέξω. Γι’ αυτό και οι κριτικοί των New York Times οριακά …απολογούνται για την απουσία σειρών όπως το «Unorthodox» και το «Τhe Queen’s Gambit» από τη λίστα τους, την οποία και φέτος επιλέγουν να δημοσιεύσουν με αλφαβητική σειρά και όχι με σειρά προτίμησης.

Η «κοινότυπη» όπως την αποκαλούν λίστα τους φυσικά και περιλαμβάνει στανταράκια όπως το «Better Call Saul» και το «I May Destroy You», αλλά και τα πιο ξεκαρδιστικά βαμπίρ του «What We Do in the Shadows». Το ντοκιμαντέρ του National Geographic «City So Real» για την πόλη του Σικάγο έρχεται μαζί με τη σειρά «The Good Lord Bird» για τον λευκό υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας Τζον Μπράουν, αποτελώντας έτσι το συν ένα της δεκάδας, ενώ η έκπληξη έρχεται από ένα ιαπωικό άνιμε δώδεκα επεισοδίων που κατάφερε να πάρει μια θέση στη λίστα –πρόκειται για το «Keep Your Hands Off Eizouken!», όπου τρεις έφηβες συμμαθήτριες αποφασίζουν να φτιάξουν οι ίδιες το καλύτερο άνιμε.

Οι 10+1 καλύτερες σειρές των New York Times για το 2020, αλφαβητικά

Better Call Saul
Better Things
City So Real
I May Destroy You
Keep Your Hands Off Eizouken!
Mrs. America
Normal People

Pen15
P-Valley
The Good Lord Bird
What We Do in the Shadows

Σχετικά Θέματα

Οι καλύτερες σειρές του 2020 σύμφωνα με το IndieWire

24/11/2020

Οι καλύτερες σειρές του 2020 σύμφωνα με το IndieWire

Το έγκριτο αμερικανικό σάιτ διαλέγει τις σπουδαιότερες στιγμές της μικρής οθόνης για φέτος κάνοντας μια επιλογή - έκπληξη στο νούμερο ένα.

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

17/10/2020

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μεγάλα ονόματα, πολυαναμενόμενες επιστροφές και δυνατές τηλεοπτικές μεταφορές τραβάνε την προσοχή μας λίγο μετά την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης τηλεοπτικής σεζόν και λίγο πριν από το τέλος ενός χρόνου που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Διαλέξαμε τις 5 καλύτερες σειρές της δεκαετίας

27/12/2019

Διαλέξαμε τις 5 καλύτερες σειρές της δεκαετίας

Είναι η δεκαετία που το Netflix ξεκίνησε τις δικές του παραγωγές, που είδαμε ένα άλογο να τα τσούζει στην TV, που το hashtag #got κούρσεψε το διαδίκτυο και που η φαντασία και το ραπ τρύπωσαν σε σειρές-διαμάντια.

Οι πέντε καλύτερες κωμικές σειρές του 21ου αιώνα

22/05/2018

Οι πέντε καλύτερες κωμικές σειρές του 21ου αιώνα

Επιλέγουμε την πεντάδα με τις πιο επιδραστικές πρόσφατες κωμικές σειρές, που μας ανάγκασαν να χάσουμε οικογένεια, φίλους και γνωστούς από το ανελέητο binge watching.