Νέα

Οι «Εποχές και συγγραφείς» επιστρέφουν με νέο κύκλο επεισοδίων

Δεξιόστροφα: Κωστής Παλαμάς, Γεώργιος Βιζυηνός, Μυρτιώτισσα, Ρώμος Φιλύρας, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Παύλος Νιρβάνας
Δεξιόστροφα: Κωστής Παλαμάς, Γεώργιος Βιζυηνός, Μυρτιώτισσα, Ρώμος Φιλύρας, Ζήσιμος Λορεντζάτος, Παύλος Νιρβάνας

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εποχές και συγγραφείς» της ΕΡΤ2 επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων, προσεγγίζοντας προσωπικότητες των γραμμάτων, ποιητές ή πεζογράφους, σε σχέση πάντα με την κοινωνική πραγματικότητα που συνετέλεσε στη διαμόρφωση του έργου τους. Ο φετινός κύκλος της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών σειράς, την έρευνα και τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει και πάλι ο Τάσος Ψαρράς, βάζει στο μικροσκόπιο τις ζωές και το έργο ιδιαίτερα σημαντικών δημιουργών, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας κ.ά., σκιαγραφώντας έτσι ένα λεπτομερές προφίλ για τον καθένα έπειτα από ενδελεχή έρευνα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη προσέγγισή τους, στα επεισόδια χρησιμοποιείται οπτικό υλικό από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, ενώ μιλούν γι’ αυτούς και το έργο τους καθηγητές και μελετητές των λογοτεχνών με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων των τηλεθεατών με καινούρια στοιχεία.

Οι «Εποχές και συγγραφείς» προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 21:00 στην ΕΡΤ2, με το επεισόδιο της πρεμιέρας (Τρίτη 23/2) να αφιερώνεται στον ποιητή, πεζογράφο, δοκιμιογράφο και διανοητή Ζήσιμο Λορεντζάτο, μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα που άνοιξε νέους δρόμους τόσο στην ποίηση όσο και στο δοκίμιο.

banner