Θέμα

Οι εκπομπές που μας βάζουν σε mood διακοπών

Από -

«Θαλασσόλυκοι»
«Θαλασσόλυκοι»

Για άλλη μια χρονιά οι ταξιδιωτικοί «Θαλασσόλυκοι» του ΣΚΑΪ αρνούνται να μείνουν στη στεριά, επιβιβάζονται στο σκάφος τους και ξανανοίγουν πανιά, φτιάχνοντας και τη δική μας διάθεση για διακοπές. Πέρυσι, ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης, ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος και η ραδιοφωνική παραγωγός Κάλια Ελευθερίου ξεκίνησαν από την Ικαρία, εξερεύνησαν τα Δωδεκάνησα και έφτασαν στην Κρήτη μέσα σε οκτώ απολαυστικά επεισόδια. Φέτος, κάθε Παρασκευή στις 23.50 (και κάθε Σάββατο στις 15.00 σε επανάληψη) η πυξίδα τους δείχνει Βόρειο Αιγαίο και, απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, το ΣΚΑΪ μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα καλύτερα projects του.

«Life is a beach
«Life is a beach

Η παρέα του «Life is a beach» του STAR, από την άλλη, βάζει πλώρη κάθε Κυριακή για πιο εξωτικούς προορισμούς. Αφού αποφάσισαν να επισκεφθούν και να βαθμολογήσουν όσες περισσότερες ελληνικές παραλίες μπορούν στον πρώτο κύκλο εκπομπών τους, οι Χάρης Κιαγιαδάκης, Αλέξανδρος Προκοπάκης και Γιάννης Βαρελάς διανύουν 18.000 χλμ., από τον κόλπο του Μεξικoύ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Μέξικο Σίτι και πίσω, με στόχο το αντίστοιχο τοπικό beach hunting. Άλλες δημοφιλείς και εξωτικές κι άλλες πιο απομονωμένες, σε μαγευτικές λίμνες και σε απόκοσμες σπηλιές, αξιοζήλευτες παραλίες αποτελούν τον προορισμό κάθε επεισοδίου, το οποίο φυσικά περιλαμβάνει και μια δόση από στεριά: η παρέα επισκέπτεται ιστορικά σημεία και διάσημα μουσεία, συναντά ντόπιους και συνομιλεί μαζί τους κάνοντας έτσι το «project παραλία» μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εκπομπή.

Κι αν τα πλάνα από μαγευτικές παραλίες κάνουν τις ημέρες που υπολείπονται μέχρι την καλοκαιρινή άδεια δυσβάσταχτες, γυρίστε σε εκπομπές που ταξιδεύουν μεν, αλλά κρατούν τον θαλασσινό πειρασμό μακριά, όπως η σειρά ντοκιμαντέρ του BBC «Εκπληκτικά ξενοδοχεία» που προβάλλεται στην ΕΡΤ2 και μας ταξιδεύει στα πιο ιδιαίτερα καταλύματα του κόσμου – για έξτρα δροσιά, μη χάσετε το επεισόδιο της Δευτέρας 8/7 (11.00), καθώς οι παρουσιαστές Τζάιλς Κόρεν και Μόνικα Γκαλέτι επισκέπτονται το εντυπωσιακό, φτιαγμένο από πάγο «Ice Hotel» στη Σουηδική Λαπωνία.