Νέα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κάνει κωμωδία στην ΕΡΤ

Μπορεί τα καλοκαίρια να είναι για τις παραλίες αλλά τα φθινόπωρα είναι για τα χωριά. Και κάπως έτσι, φέτος το καθημερινό χωριό μας θα γίνει αυτό που θα επισκεπτόμαστε στην ΕΡΤ μέσα από την νέα κωμική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Μορφονιό και σενάριο των: Άγγελου Χασάπογλου, Βιβής Νικολοπούλου, Μαντώς Αρβανίτη.

Ο Πλάτανος ήταν το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή για πολλά χρόνια. Όταν εκείνος αφήνει τα εγκόσμια, αφήνει και την πιο παράλογη διαθήκη στα εγγόνια του. Το σπίτι του, μερικά στρέμματα στο δάσος και 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο μοναδικός όρος που έβαλε φαντάζει απλός για εκείνον, αλλά όχι για τα εγγόνια του και για τους συγχωριανούς του. Εκείνα θα πρέπει να μείνουν το σπίτι του παππού τους που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν δεν τα καταφέρουν όλη η περιουσία θα περάσει στα χέρια του χωριού.

Αυτή η ιστορία θα μπλέξει την ζωή των μόνιμων κατοίκων του Πλατάνου και των συγγενών του Βαγγέλα Κυριαζή και θα τους βάλει σε μια περιπέτεια γεμάτη έρωτες, κόντρες αλλά και μπόλικο γέλιο.

Στα δύο στρατόπεδα θα δούμε από τη μεριά των Πλατανιωτών τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρής Φρατζέσκος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Στάμος, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρής Ρωμανίδης. Ενώ στην αντίπαλη πλευρά, οι Αθηναίοι είναι οι: Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος.