Θέμα

Μust-see | 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το διαχρονικό «Top Gun»

Η αγαπημένη ταινία των '80s επιστρέφει στους δέκτες μας γι' αυτό αναζητήσαμε τις παρασκηνιακές πληροφορίες του διαχρονικού χιτ που ίσως δε γνωρίζατε. Στο «Top Gun» (22/11, 22.00, OPEN) ο Τομ Κρουζ υποδύεται έναν πιλότο μαχητικών αεροπλάνων ο οποίος στέλνεται στην πιο απαιτητική σχολή κι είναι αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος όλων.

1. Στάσου στο ύψος σου

Ο διάσημος πρωταγωνιστής δε φημίζεται για το μπόι του κι αυτό αποδείχθηκε ζήτημα προς επίλυση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Διότι με τον ίδιο να βρίσκεται στο 1.70 και η παρτενέρ του Κέλι Μακ Γκίλις στο 1.78, η υψομετρική διαφορά ήταν προφανής στην κάμερα. Για το λόγο αυτό η παραγωγή αποφάσισε ο Κρουζ να φορά ειδικούς πάτους ώστε να φαίνεται ψηλότερος, ενώ η Μακ Γκίλις όπου μπορούσε να βρίσκεται ξυπόλυτη.

2. Οι παραγωγοί το προτιμούν καυτό

Στο πρώτο cut της ταινίας δεν υπήρχε καμία ερωτική σκηνή. Ωστόσο, μετά από τη χλιαρή υποδοχή της σε δοκιμαστική προβολή, οι παραγωγοί αποφάσισαν πως χρειάζεται κάτι έξτρα για να «ζεσταθούν» τα πράγματα. Έτσι γυρίστηκε η περίφημη σκηνή ανάμεσα στον Κρουζ και τη Μακ Γκίλις, όχι όμως χωρίς ευτράπελα. Γιατί τότε η ηθοποιός είχε προλάβει να κόψει και να σκουρύνει τα μαλλιά της για τις ανάγκες άλλου ρόλου. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα κινηματογραφήθηκε έτσι ώστε να απεικονίζονται μόνο οι σιλουέτες των ηθοποιών.

3. Χωρίς Μπράιαν Άνταμς μπορώ, χωρίς Berlin όχι

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου το πασίγνωστο και αγαπημένο «Take My Breath Away» δεν υπάρχει στο soundtrack του «Top Gun». Κι όμως, αυτό το ενδεχόμενο παραλίγο να γίνει πραγματικότητα, μιας και η πρώτη επιλογή για την ταινία υπήρξε ένα τραγούδι του Μπράιαν Άνταμς. Ο καλλιτέχνης όμως αρνήθηκε, γιατί θεώρησε πως το «Top Gun» θα αποθέωνε τον πόλεμο. Εν τέλει όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε το κομμάτι των Berlin, αλλά μάλιστα απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

4. Το αληθινό «Top Gun»

Κι όμως υπάρχει σχολή με αυτό το όνομα! Μάλιστα, απαγορεύεται σε όσους φοιτούν να χρησιμοποιούν ατάκες της ταινίας. Διαφορετικά υποχρεούνται να πληρώνουν πρόστιμο αξίας 5 δολαρίων!

5. Γυαλιά που... πετάνε

Οι πωλήσεις των πασίγνωστων σήμερα γυαλιών Ray-Ban Aviator κυριολεκτικά απογειώθηκαν όταν κυκλοφόρησε η ταινία, καθώς αυξήθηκαν κατά 40%. Μέχρι σήμερα διατηρούν τη δημοφιλία τους και θεωρούνται δικαίως μεταξύ των πιο διάσημων ζευγαριών παγκοσμίως.