Focus

«Λόγω Τιμής»: Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι 20 χρόνια μετά;

Από -

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου είναι η σεναριογράφος που είχε υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μία από αυτές ήταν και το «Λόγω τιμής», μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν μερικοί από τους καλύτερους τηλεοπτικούς ηθοποιούς που στη συνέχεια διέπρεψαν, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που στα ελληνικά τηλεοπτικά πράγματα επίκεντρο του σεναρίου ήταν μια παρέα πιτσιρικάδων που ζούσαν το σήμερα με ένταση, με συγκρούσεις, με έρωτες εύκολους και δύσκολους. Τώρα, είκοσι χρόνια μετά, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου συναντιέται ξανά με τους ήρωές της και βάζει στο μικροσκόπιο τη νέα τους ζωή.

Από όσα έχουν ήδη διαρρεύσει σχετικά με τη νέα σειρά επεισοδίων του «Λόγω τιμής» που έρχεται στη συχνότητα του ΣΚΑΙ, αυτή η σκληρή δεκαετία της κρίσης δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη ζωή των κεντρικών ηρώων, δηλαδή του Μάνου (Άλκις Κούρκουλος), του Μιχάλη (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), της Ηρώς (Βίκυ Βολιώτη), του Βασίλη (Δημήτρης Αλεξανδρής), του Άρη (Γιώργος Πυρπασόπουλος), της Μάνιας (Χριστίνα Αλεξανιάν) και της Αθηνάς (Αγγελική Δημητρακοπούλου). Τι ακριβώς θα δούμε όμως στο πρώτο επεισόδιο που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 23/9 στις 23.00;

Οι αχώριστοι φίλοι συναντώνται στο μπαρ του Βασίλη για να κάνουν ένα πάρτι-έκπληξη στον Μάνο, μετά από την περιπέτειά του. Ο Βασίλης έχει φροντίσει να βρει ένα μικρό διαμέρισμα για τον φίλο του Μάνο και του έχει δώσει και τα πρώτα λεφτά για να μπορεί να κινηθεί ώσπου να ενταχθεί και πάλι στην κανονικότητα. Η Ηρώ έρχεται από τα Κύθηρα όπου ζει με τον επιχειρηματία σύζυγό της Θανάση και τα δύο τους παιδιά. Ο Βασίλης είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα που έχει μια σχολή χορού. Ο Άρης έχει μια ηλεκτρονική εφημερίδα και έχει δεσμό με τη Ζωή. Η Μάνια έχει προ πολλού χωρίσει με τον Φώτη και είναι παντρεμένη με τον Παύλο, έναν φιλήσυχο ψυχίατρο. Η Μάνια έχει μια κόρη από τον πρώτο της γάμο, την Άννα και είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η Αθηνά έχει ένα μαγαζί με γυναικεία ρούχα. Τέλος, ο Μιχάλης διαπρέπει ως μεγαλοδικηγόρος και είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα. Μαζί έχουν έναν γιο, τον Φοίβο. Το βράδυ του πάρτι, η παρέα ξεφαντώνει ως την στιγμή που…

Το «Λόγω Τιμής, 20 Χρόνια Μετά» συστήνεται ως μια τηλεοπτική παραγωγή με κινηματογραφικές προδιαγραφές και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Εκτός από την Αθήνα, ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στα πανέμορφα Κύθηρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Δρακουλαράκος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από τη γνωστή παρέα που αγαπήθηκε όσο λίγες, θα δούμε και νέους ηθοποιούς που έχουν ξεχωρίσει για τις συμμετοχές τους στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Σχετικά Θέματα