Νέα

«Καρτ ποστάλ»: Η νέα μεγάλη σειρά της ΕΡΤ έχει την υπογραφή της Βικτόρια Χίσλοπ

Βικτόρια Χίσλοπ
Βικτόρια Χίσλοπ

Στα βιβλία «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance» της Βικτόρια Χίσλοπ βασίζεται η νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία φαίνεται να έχει πάρει πλέον πολύ ζεστά την παρουσία της στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας. Η συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος «Το νησί» που μεταφέρθηκε το 2010 στην ελληνική τηλεόραση με τεράστια επιτυχία, βάζει την υπογραφή της στη σειρά «Καρτ ποστάλ» που έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 την επόμενη σεζόν.

Τα δώδεκα αυτοτελή επεισόδια της σειράς βασίζονται στα βιβλία της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως που πρόσφατα απέκτησε και την ελληνική ιθαγένεια, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο.

Ανδρέας Κωνσταντίνου («Τελευταίο Σημείωμα»)
Ανδρέας Κωνσταντίνου («Τελευταίο Σημείωμα»)

Πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Άγριες Μέλισσες», «Μικρά Αγγλία», «Τελευταίο Σημείωμα», κά), ο οποίος θα είναι και ο συνδετικός κρίκος όλων των επεισοδίων. Ως Τζόζεφ, ένας Έλληνας που κατοικεί στη Βρετανία, αποφασίζει να επιστέψει στην πατρίδα του και μέσα από το ταξίδι του αναπτύσσεται ένα παζλ από διαφορετικές ιστορίες, συναντήσεις, περιπλανήσεις και περιπέτειες που συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Πέρα από την Κρήτη γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και στο Λονδίνο, ενώ σε κάθε επεισόδιο θα συμμετέχουν διαφορετικοί ηθοποιοί. Τα σενάρια των δώδεκα ιστοριών υπογράφουν μαζί με τη Βικτόρια Χίσλοπ οι Νίκος Απειρανθίτης, Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και Δώρα Μασκλαβάνου, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαβασιλείου.