Νέα

Η τελευταία δουλειά του Άντονι Μπουρντέν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Δεν υπάρχουν πολλές γωνιές του κόσμου που παραμένουν άγνωστες στον Άντονι Μπουρντέν. Στην σειρά ντοκιμαντέρ της Endemol «Parts Unknown», ο διάσημος σεφ αναζητά την ψυχή του κάθε τόπου μέσα από την κουζίνα του. Με φανατικούς θεατές στην Αμερική, η σειρά που έχει σαρώσει τα Emmy κάνει πανελλαδική πρεμιέρα από τις 22 Ιουλίου και κάθε μέρα στη 01.00, στον ΣΚΑΪ και υπόσχεται γαστρονομικά ταξίδια στα πιο απίθανα μέρη της Γης.

Για έξι χρόνια ο Μπουρντέν επιζητούσε μέσω της μαγειρικής την πραγματική επαφή με τους ντόπιους και τον πολιτισμό τους. Στην πρώτη σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς, o σεφ ταξιδεύει από τη Βιρμανία ως το Περού, από την Κολομβία ως τη Λιβύη και από την Ταγγέρη ως το Κονγκό, με βασικά εφόδια το αεικίνητο πνεύμα του και το πάθος του για τη γαστρονομία. Το «Parts Unknown» ξεκίνησε το 2013 και έμελλε να ολοκληρωθεί με το τραγικό τέλος του Μπουρντέν το 2018, στη διάρκεια γυρισμάτων στη Γαλλία. Η εκπομπή έδωσε, ωστόσο, στον σεφ την ευκαιρία να κάνει πράξη την φιλοσοφία του­, ότι: «Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν καινούργιο τόπο είναι να καθίσεις, να φας μαζί με τους ανθρώπους του, χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις. Αν έρθεις στο τραπέζι νομίζοντας ότι ξέρεις ήδη την ιστορία τους, έχεις χάσει τη μισή αλήθεια».