Νέα

Η «Λευκή Επανάσταση» σε διαδικτυακή διανομή

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις συνθήκες της κινηματογραφικής διανομής ανά τον κόσμο, η οποία αναζητά τρόπους να προωθήσει στις καλύτερες δυνατές συνθήκες τις ταινίες της, από θεαματικά μπλοκμπάστερ έως σινεφίλ διαμαντάκια. Η «Λευκή Επανάσταση» («The County», 2019) είναι ένα από τα τελευταία, ισλανδικό δράμα με φεστιβαλική καριέρα σε σκηνοθεσία Γκρίμουρ Χακόναρσον.

Ο δημιουργός των εξαιρετικών «Δεσμών Αίματος», των οποίων το αυστραλέζικο ριμέικ («Αδέλφια σε Σύγκρουση») προβλήθηκε στη χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες, επιμένει στο αγροτικό ντεκόρ και αφηγείται με γλυκόπικρο χιούμορ την ιστορία της Ίνγκα (Άρντις Χρεν Εγκιλσδοτίρ), μιας δυναμικής χήρας η οποία σηκώνει το ανάστημά της ενάντια στο διεφθαρμένο συνεταιρισμό της περιοχής. «Ο Κεν Λόουτς μετακομίζει στον αρκτικό κύκλο» σε ένα συγκινητικό δράμα με ανθρώπινη και πολιτική διάσταση, με κοινωνικό προσανατολισμό και συγκινητική ειλικρίνεια.

Η ταινία προβάλλεται διαδικτυακά σε Ελλάδα και Κύπρο από την Πέμπτη 2/9 και για μια εβδομάδα σε συγκεκριμένες ώρες (18:30, 20:30 και 22:30), με τη δυνατότητα εισόδου για κάθε προβολή να είναι μέχρι και 90 λεπτά μετά την ώρα έναρξης. Πρόκειται για μια πρόταση της StraDa Films για έναν «νέο τρόπο να πηγαίνεις σινεμά», αγοράζοντας το virtual εισιτήριό σου χωρίς συνδρομή μέσω της www.viva.gr και της www.iplatforma.gr

banner