Συνέντευξη

Γιατί η Μελισάνδρη είναι το πρόσωπο-κλειδί στο «Game of Thrones»;

Από -

Η Καρίς φαν Χάουτεν μιλάει αποκλειστικά για το ρόλο της και την πορεία του στο «Game of Thrones», καθώς και για τα σχέδια των δημιουργών της υπερεπιτυχημένης σειράς φαντασίας.

Πώς ξεκινάει η σεζόν για τη Μελισάνδρη;
Κατευθύνεται προς το Ντράγκονστοουν, όπου την πρωτοσυναντήσαμε πολλές σεζόν πριν. Πηγαίνει εκεί για να πει στη Μητέρα των Δράκων ότι πρέπει να καλέσει τον Τζον Σνόου, γιατί αυτός είναι ο άντρας για εκείνη. Η Μελισάνδρη πιστεύει στον Τζον Σνόου και το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ντενέρις. Καθώς όμως υπάρχει η απαγόρευση για τη Μελισάνδρη, εκείνη πρέπει να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Προσπαθεί, λοιπόν, να ειδοποιήσει την Ντενέρις για τον Τζον, αλλά χωρίς να την εντοπίσει κανείς.

Είναι πρόθυμη η Ντενέρις να ακούσει την Κόκκινη Γυναίκα;
Ναι, είναι. Είναι αστείο να μιλάμε για την Κόκκινη Γυναίκα, γιατί ακόμη δεν είναι όπως στη δεύτερη σεζόν. Δεν νομίζω ότι η Μελισάνδρη θα είναι ποτέ ξανά έτσι. Μπορείς να διακρίνεις ότι η Ντενέρις σέβεται τη Μελισάνδρη. Σ’ αυτήν τη σεζόν υπάρχουν πολλές παράξενες συναντήσεις χαρακτήρων. Βλέπεις στο ίδιο δωμάτιο χαρακτήρες που είχαν να αλληλεπιδράσουν πάρα πολύ καιρό. Αυτό ήταν φανταστικό για τους ηθοποιούς και θα το ευχαριστηθούν και οι τηλεθεατές.

Θεωρείτε ότι οι φιλοδοξίες των δημιουργών και η εμβέλεια της σειράς είναι μεγαλύτερες σ’ αυτήν τη σεζόν αν αυτό είναι ποτέ δυνατό;
Έτσι νομίζω. Υπάρχουν περισσότερα λεφτά για λιγότερα επεισόδια, άρα όλα γίνονται με πιο κινηματογραφικές προδιαγραφές. Φυσικά πρέπει να κλείσουν τη σειρά με θεαματικό τρόπο, άρα υποθέτω ότι χτίζουν αυτό το φινάλε.

Η Μελισάνδρη καταλαβαίνει ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν έχει να κάνει με τη μάχη ανάμεσα στην Ντενέρις και τη Σερσέι; Γι’ αυτό λέει ότι «Πρέπει να ακούσετε τον Τζον Σνόου»;
Νομίζω ότι το γνωρίζει. Δεν είμαι σίγουρη ότι ξέρει πώς είναι οι Λευκοί Περιπατητές, αλλά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάτι απειλητικό. Έχω προσπαθήσει να μην αποδίδω στη Μελισάνδρη μόνο διαβολικές ιδιότητες, αλλά να δείξω ότι κάνει πράγματα για το ευρύτερο καλό με την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητες κάποιες θυσίες και ότι δεν έχει την πολυτέλεια να είναι συναισθηματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας καλός χαρακτήρας, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο διαβολική.

Πόσο έχει αλλάξει ο χαρακτήρας από το θάνατο του Στάνις;
Καταρχάς έχει παραδεχτεί το λάθος της. Δεν πίστευε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, που συνέτριψε τον κόσμο της και αποκάλυψε μία ευάλωτη πλευρά που δεν πίστευε ότι θα έβγαινε ποτέ στο φως. Και φυσικά υπάρχει και μία άλλη μεγάλη εξέλιξη, δηλαδή το ότι ανακαλύψαμε την προηγούμενη σεζόν ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλης ηλικίας.

Αναφέρει η Μελισάνδρη ότι εκείνη επανέφερε τον Τζον Σνόου στη ζωή;
Το υπονοεί. Λέει στην Ντενέρις ότι πρέπει να τον καλέσει για να της πει τι έχει δει. Δεν τα λέει η ίδια, γιατί μάλλον δεν θα εισακουόταν. Γι’ αυτό, λοιπόν, συμβουλεύει σε έντονους τόνους την Ντενέρις να τον καλέσει.

Έχει ακόμη ρομαντικά συναισθήματα για τον Τζον Σνόου;
Αυτά εκφράστηκαν μόνο σε μια στιγμή που εκδηλώθηκε η σεξουαλικότητά της. Πέρα απ’ αυτό, νομίζω ότι η Μελισάνδρη βρίσκεται ακόμη σε μια αποστολή. Τώρα ο Τζον Σνόου πρέπει να γίνει σωτήρας.

Γιατί ο ρόλος της Μελισάνδρης είναι ασυνήθιστος και αποδοτικός για εσάς;
Είναι ένας ισχυρός γυναικείος χαρακτήρας. Δεν είναι η σύζυγος κάποιου που κάθεται σπίτι με τα παιδιά και αναρωτιέται τι θα συμβεί. Είναι ένας ενεργητικός χαρακτήρας. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, αλλά άξιζε τον κόπο. Κι εκείνη δεν το περίμενε ότι θα γινόταν μια μεγάλη αποκάλυψη για όλα όσα πίστευε.

Ο 7ος κύκλος του «Game of Thrones» μεταδίδεται αποκλειστικά κάθε Κυριακή προς Δευτέρα στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα ταυτόχρονα με την αμερικανική πρώτη προβολή και με ελληνικούς υπότιτλους αποκλειστικά από τη Nova. Η πολυβραβευμένη σειρά μεταδίδεται και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00 από το Novacinema4HD. Ο νέος κύκλος είναι διαθέσιμος επίσης μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Nova εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές της την προβολή των προηγούμενων έξι κύκλων σε ένα επικό box set: όλα τα προηγούμενα επεισόδια του «GoT» θα είναι διαθέσιμα μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στους συνδρομητές της Nova μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Ggl πριν από 1 χρόνια

    Corporate... Game of Thrones ! https://www.linkedin.com/pulse/game-thrones-corporate-edition-georgios-goulas