Νέα

Επετειακό αφιέρωμα για τη Σελήνη έρχεται στην Cosmote TV

Δεν ξέρω αν γιορτάζει το φεγγάρι ή αν ο άνθρωπος γιορτάζει την «κατάκτηση» του φεγγαριού. Πάντως ο πλανήτης όλος θα θυμηθεί ένα από τα πιο συγκλονιστικά επιτεύγματα του ανθρώπου, το περπάτημα των Νιλ Αρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη. Αν ανατρέξει κανείς στις ασπρόμαυρες οθόνες της εποχής και τα ρεπορτάζ θα νιώσει δέος για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα δέχτηκε την είδηση.

Το Σάββατο 20/7 λοιπόν που η φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα» θα «παίζει» παντού, η COSMOTE TV γιορτάζει την εμβληματική επέτειο με ένα μεγάλο αφιέρωμα στα κανάλια της COSMOTE CINEMA 2HD, COSMOTE HISTORY και τα κανάλια National Geographic, BBC Earth & Viasat History, που θα προβάλλουν από την Πέμπτη 18/7 έως και την Κυριακή 21/7 ταινίες και ντοκιμαντέρ για την ιστορική πρώτη προσσελήνωση της 20ης Ιουλίου του 1969.

«Ο Πρώτος Άνθρωπος»
«Ο Πρώτος Άνθρωπος»

Στο κινηματογραφικό κανάλι της COSMOTE TV, COSMOTE CINEMA 2HD, θα προβληθούν το βραβευμένο με Όσκαρ βιογραφικό δράμα ο «Πρώτος Άνθρωπος» (First Man) του Ντέιμιεν Σαζέλ, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο ρόλο του Νιλ Άρμστρονγκ και την Κλερ Φόι σε εκείνον της συζύγου του Τζάνετ (Σάββατο 20/7, 22.00), καθώς και το ντοκιμαντέρ «Make it to the moon: the unsung heroes of Apollo» για τις ιστορίες μιας άγνωστης στο ευρύ κοινό ομάδας πρωτοπόρων που βοήθησε στην πρώτη αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη (Σάββατο 20/7, 20.15). Παράλληλα, στο COSMOTE HISTORY HD θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πήτερ Διαμαντής: Η ιστορία ενός πρωτοπόρου» (Visioneer: The Peter Diamandis Story), για την ιστορία του διάσημου Έλληνα επιχειρηματία που εμπνεύστηκε από τον Νιλ Άρμστρονγκ και ασχολήθηκε με τη διαστημική εξερεύνηση (Σάββατο 20/7, 19.00).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεματικά ντοκιμαντέρ και εκπομπές από τα κορυφαία κανάλια BBC Earth, National Geographic και Viasat History. Ειδικότερα, το BBC Earth παρουσιάζει μια σειρά εκπομπών αφιερωμένων στην πρώτη προσσελήνωση, μεταξύ των οποίων το «8 Ημέρες: Μέχρι τη Σελήνη και η Επιστροφή» (Πέμπτη 18/7, 23.00), το οποίο καταγράφει μέσα από αυθεντικά αρχειακά βίντεο κρίσιμες σκηνές από την αποστολή του Apollo 11 στη Σελήνη, αλλά και το «Η Προσσελήνωση σε ζωντανή μετάδοση» (Σάββατο 20/7, 22.55) που χρησιμοποιεί αποκλειστικά βίντεο της NASA και αποτυπώνει την κλίμακα της αποστολής που ανέλαβε το Apollo 11, αλλά και τις παγκόσμιες αντιδράσεις όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν έγιναν οι πρώτοι αστροναύτες που πάτησαν στη Σελήνη.

Τέλος, την Κυριακή 21/7 στις 21.00, προβάλλεται στο National Geographic το ντοκιμαντέρ «Neil Armstrong: Άγνωστα Ντοκουμέντα» για την άγνωστη πλευρά του θρυλικού, αλλά και ιδιαίτερα εσωστρεφούς αστροναύτη, ενώ την ίδια μέρα στις 23.50, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν στο Viasat History το «Προσεδαφίσεις στη Σελήνη: Η Μεγαλύτερη Φάρσα που Στήθηκε Ποτέ;» για τη διαμάχη που προκλήθηκε μετά την προσσελήνωση σχετικά με το εάν συνέβη στην πραγματικότητα ή όχι. Συντονιστείτε!